Ekonomi

Fed Başkanı Bostic: “Sıkılaştırma döngüsünün sona ermesine bir faiz artırımı kaldı”

Atlanta Fed Lideri Raphael Bostik, Reuters’e 25 baz puanlık bir faiz artışının Fed’in sıkılaştırma döngüsünü durdurmasına izin verebileceğini söyledi.

Bostik, bu şişirme Şirketin %2 hedefine istikrarlı bir şekilde döneceği inancıyla yapabileceklerine inanıyor. Yayına verdiği röportajda, son enflasyon verilerinin “Bir kez daha harekete geçmeleri ile tutarlı”Bunun çok fazla ivmeye sahip oldukları için olduğunu söyledi ve %2 hedeflerine doğru yolda olduklarını öne sürdü.

Fed’in 2-3 Mayıs’taki toplantısında faiz oranları 25 baz puan olacak. artırmakBeklenirken, Mart ayında Fed yetkilileri tahminlerini güncellediğinde, 10 siyasetçi Bostic ile doğrudan hemfikirdi.

Bostik, geçen yıl agresif faiz artışlarıEkonomik büyümenin ekonomiyi etkilemeye başladığına inanıyor, bunun ekonomiyi ve enflasyonun nasıl geliştiğini fiyatlamaya çalışmak için faiz artırımından sonra ara vermek ve büyüme ve istihdam üzerindeki hasarı sınırlamaya çalışmak için uygun bir neden olduğunu sözlerine ekledi.

Enflasyon hala yüksek ve “Daha yapacak çok şey var”Düşüncelerini kaydeden Bostik, “Bir sonraki adım, ne kadar iş olacağını belirlemek olacak.”söz konusu.

Reuters’e konuşan Bostic, faiz oranlarının yeterince sıkı bir düzeye ulaşması ve değişmeden kalması yönündeki planlara işaret etti. “Sizi rahatsız edecek şekilde ilerleyen net bir trend görmediğiniz sürece, ‘hedef al ve tut’un amacının ‘vur ve tut’ olduğunu düşünüyorum.”söz konusu.

Reuters ayrıca Bostic’in Silicon Valley Bank’ın başarısızlığı ve ardından Signature Bank’ın çöküşünden sonra fikrini değiştirdiğini ortaya çıkardı.

Yazar: Sam Boughedda

haber-guzelyurt.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu