Haber

Erken evlilik şampiyonlarına karşı takım kurmuşlar, Muş’tan Nevşehir’e gidemezler.

Muş’ta yaşayan 3 çocuk babası Haldun Bayrak, genç kızların erken yaşta evlenmesini engellemek için sınırlı imkanlarla Muş Yağmur Spor Kadın Futbol Takımı’nı kurdu. Merkez ve köylerde yaptığı gösterimlerle ilk sporcuları gruba kazandıran Bayrak, bugüne kadar üniversitelerde çeşitli spor dallarına 48 sporcunun kaydolmasını sağladı. 28 futbolcudan oluşan kadro, 2022-2023 döneminde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kadınlar 3. Ligi 19. kümede şampiyon oldu.

Haldun Bayrak, TFF 2. Lig’e yükselme hedefiyle 14 Haziran’da Nevşehir Ürgüp’te oynayacakları Manisa Salihli Öz Gençlerbirliği maçına hazırlanan sporculara kötü haberi verdi. Haldun Bayrak, Nevşehir’e gitmek için gerekli kaynakları bulamadığını açıkladı. Ulaşım, konaklama ve yemek masrafları için gereken 15-20 bin lirayı bulamayan ekipte, genç kızların hayalleri ve hedefleri para sıkıntısına saplandı. Bayrak dedi ki:

“2013 yılında bu takımı kurarken tek hedefimiz vardı bölgemizde kızlarımızın erken yaşta evlenmelerini engellemek ve onları spora yönlendirmek. 2023 yılında ligde şampiyonluk hedefimize ulaştık. Muş Yağmur Spor Bayan Futbol Grubu TFF 3.Lig Şampiyonu oldu.Önümüzde Play-Off maçı var.Maçımız 14 Haziran Çarşamba günü Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde Manisa Salihli Öz Gençlerbirliği ile 14 Haziran Çarşamba günü saat 14.00’da oynanacaktır.Katılamıyoruz. maçın maddi sıkıntısından dolayı.Sporcularımız ve öğrencilerimiz şu an çok üzücü durumdalar.Ben de çok üzgünüm.Bugüne kadar emekli maaşım ve bankalardan aldığım krediler ile grubu yönetmeye çalıştım.Ama Benim de gücüm var bir yere kadar.Devlet büyüklerimizden grubumuza destek olmalarını rica ediyoruz.Yola çıkmamız gerekirken bugün maddi sıkıntılardan dolayı gidemiyoruz.Kızlarımız çok üzülüyor, emeklerine yazık oluyor. .Kar kış yağmur çamur demeden denediler. 19. grupta şampiyon oldular ama ne yazık ki takımımız destek görmedi.”

DERYA EKICI: DESTEK BEKLİYORUZ

Futbolcu Derya Ekici, “Kadınların erken yaşta evlenmemesi için bu takımda mücadele ediyoruz. Böylece şampiyon olduk ve grubumuzun birincisi olduk. Ancak destek alamadığımız için fazla bir şey yapamıyoruz.” Çarşamba günü Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde maçımız var ama bizim için imkan olmadığı için gidemiyoruz. Devlet büyüklerimizden, iş insanlarımızdan takviye bekliyoruz” dedi.

Kurulan takımda emek ve emeklerinin boşa gitmesini istemediklerini belirten futbolculardan Gönül Açıkgöz, “Bu takıma her birimiz farklı illerden geldik. kar kış diyerek. Emeklerimizin sonucunda şampiyonluğa ulaştık, bu şampiyonluğu devam ettirmek istiyoruz. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu