Haber

Erdoğan: Üniversiteleri tatil ediyoruz, yurtlar depremzedeler için kullanılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 ili etkileyen depremlerle ilgili incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır’a geldi.

Erdoğan burada yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Ülkemizin hafızasındaki en büyük felaket olan 1999 depreminden 3 kat daha büyük ve 3 kat daha yıkıcı.

Deprem bölgesinde şimdiye kadar toplam can kaybı 21 bin 43’e ulaştı. Ayrıca 80 bin 97 kişi de yaralı olarak kurtarıldı. Bu depremde ne yazık ki Diyarbakır’da 7’si tamamen yıkılan 320’ye yakın bina kullanılamaz hale geldi, 255 kardeşimiz hayatını kaybetti, 901 kardeşimiz de yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Devletimizin bütün imkanlarını seferber ettik. Bize güvenin, bize inanın. Vatandaşlarımızı sokakta, zorlukta, sefalet içinde bırakmadık, bırakmayacağız. Bazı merkezler, siyasi partiler, STK’lar ahlaksız, müstehcen saldırıların peşinde olduğu dönemde birlik ve beraberliğin tavan yapması gerekiyor. An, birlik anıdır.

Bir senedir inşallah, mühlet bekliyorum. İnşaat ve restorasyon çalışmalarını 1 yıl içerisinde tamamlayacağız. Az önce bahsettiğim illerimizde deprem ve selde nasıl başarılı olduysak, inşallah Diyarbakır’da ve diğer 9 ilimizde bunları başaracağız. Devletimizin bütün imkanlarını seferber ettik. Sadece bu işlere Hazine Maliyesinden 100 milyar kaynak ayırdık. Bize inanın, inanın vatandaşlarımızı sefalet içinde, sefalet içinde, sokakta bırakmadık, bırakmayacağız. AFAD’ımız, Kızılay’ımız, belediyelerimiz, sivil toplumumuz ve gönüllülerimizle deprem seferberliği içindeyiz.

Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı tüm üniversitelerimizin yurtlarını bu çalışmalar için kullanacağız çünkü şu anda yaz sezonuna kadar üniversitelerimizde tatil yapıyoruz. Tamamen uzaktan eğitim ile yollarına devam edecekler ve inşallah bu noktada üniversitelerimizi tatil ederek yurtları misafirhane olarak kullanacağız. İki gün önce Osmaniye’deydim, 2200 kişilik yurt binası pırıl pırıl, bütün vatandaşlarımızı ve depremzedelerimizi o yurtlarda ağırladılar. Oradaki vatandaşlarımın mutluluğuna şahit oldum. Burada da şu anda 6.663 kapasite var. Aynı şekilde buradaki yurtlarımızda da almaya başlayacağız ve böylece çadırlardan buralara nakledeceğiz.

Deprem bölgesi illerin nüfusuna kayıtlı 13 bini aşkın hükümlü askerin mart ve nisan ayı çağrıları da mayıs ayına ertelendi. Yani 13 bini aşkın mecburi askerimizin Mart ve Nisan çağrılarını Mayıs ayına erteleyerek böyle bir ertelemeyi, bir mecrayı gerçekleştirdik. ” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu