Haber

Cumhur İttifakı’nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Fethiye ilçesinde Seçim Koordinasyon Merkezi’nin (SKM) açılışına katıldı.

Cumhur İttifakı’nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Fethiye ilçesinde Seçim Koordinasyon Merkezi’nin (SKM) açılışına katıldı.

Babataşı Mahallesi Celal Bayar Caddesi’nde düzenlenen törende konuşan Ayaydın, Fethiye Belediye Başkanı adayı Muhammet Kökten’in ilçenin sorunlarını çok iyi bildiğini ve bu sorunları birlikte çözeceklerini söyledi.

Ege’nin incisi Fethiye’nin tüm sorunlarını masaya yatırdığını belirten Ayaydın, “Bunlardan hangisini önceliklendireceğimizi, hangi sorundan başlayacağımızı araştırdık. O kadar çok sorun birikti ki, hangisine ne zaman başlayacağımıza karar veremiyoruz.” Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli, Muğla’yı çok yakından takip ediyor. Neden biliyor musun? Yaşadığınız sorunların farkındalar. Şu ana kadar size hiçbir hizmet verilmediğinin farkındalar. Onlar da buradaki insanların sıkıntılarının bir an önce bitmesini istiyorlar.” dedi.

Ayaydın, yerel yönetimde yıllardır iktidarda olanların ne Fethiye’ye ne de Muğla’nın herhangi bir bölgesine hizmet etmediklerini, vatandaşı kaderleriyle baş başa bıraktıklarını belirtti.

Muğla ve Fethiye’nin imar sorunları nedeniyle kaçak yapılaşma cenneti olduğunu belirten Ayaydın, şöyle konuştu:

“Muğla deprem kuşağında bir il. Deprem konusunda son derece hassas olmamız gerekiyor. Daha dün 6 Şubat 2023’te 11 ilimizde eş zamanlı meydana gelen depremin acısını bir kez daha yaşadık. Ders çıkarmamız lazım. Bunlardan, o kaçak yapılarda hangi demir kullanılmış, hangi demir kullanılmış, çimento kullanılmış mı, statik hesap yapılmış mı, zemin etüdü yapılmış mı bilmiyoruz. depreme dayanıklı mı değil mi bu beni korkutuyor. Dolayısıyla göreve gelir gelmez Mimarlar Odası, şehir planlamacıları ve İnşaat Mühendisleri Odası tarafından başta Fethiye olmak üzere tüm ilçelerin imar planları hazırlandı. Odamızın görüşlerini alıp bir an önce kalkınma planlarını hazırlayarak halkımızın bu sorununu kalıcı olarak çözeceğiz.”

Muğla ve ilçelerindeki altyapı sorununun Büyükşehir Belediyesi tarafından çözülmediğini ve kanalizasyonun denize aktığını belirten Ayaydın, “Yazık. Turizm cennetinde altyapı ne yazık ki tamamlanamıyor. MUSKİ’nin görevi, İlçelerin altyapı sorunlarını çözün. Ben göreve gelmeden önce size yüksek fiyatlarla su faturaları gönderiyordu, “Altyapısını yapmayan MUSKİ Genel Müdürü’nün masadan kalkmasını istiyorum.” dedi.

Ayaydın, koltuğa oturmak için değil, Muğla’nın bugüne kadar çözülemeyen sorunlarını çözmek ve her şeyden önce Fethiye Körfezi’ni çamurdan temizlemek için geldiğini belirtti.

Grubun yaklaşık 15 gün içinde Fethiye Körfezi’ndeki kirlilikle ilgili ön araştırma yapacağını belirten Ayaydın, “Buradan çıkan çamuru nasıl değerlendireceğiz? Tarım sektöründe gübre olarak kullanabilir miyiz? Ben Bununla ilgili hem içeride hem de dışarıda araştırma yapıyoruz. Gemiler Fethiye’den Marmaris Körfezi’ne kısa bir mesafede.” “Vaktiyle gelecek. İlk aşamada denizdeki balçıkla ilgili araştırma yapılacak.” İfadelerini kullandı.

Muhammet Kökten, Cumhur İttifakı’nın gücüyle Fethiye’yi daha yaşanabilir bir şehir, tarımın, turizmin ve ticaretin başkenti haline getirmeyi kutsal bir göreve talip olduğunu söyledi.

Fethiye’ye hiçbir ayrım ve ayrımcılık yapmadan tüm kalpleri ve ruhlarıyla hizmet etmek için 31 Mart akşamına kadar kapıyı çalmaktan ve sıkılmaktan vazgeçmeyeceklerini belirtti.

Konuşmaların ardından SKM’nin açılışı yapıldı.

“Bu deniz çamurla dolu, yazık”

Daha sonra Fethiye Körfezi’nde incelemelerde bulunan Ayaydın, gazetecilere Fethiye ve Marmaris denizlerinin öldüğünü söyledi.

Fethiye’de çamur nedeniyle insanların denize giremediğini vurgulayan Ayaydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ben göreve gelmeden önce önümüzdeki günlerde bir gemi Fethiye’ye, bir gemi de Marmaris’e gelecek. Slime’ın nasıl kullanılacağına karar verildikten sonra nereye atılacağı da belirlenecek. Bu konuda uzman onlar. Bakanlık da şu anda araştırma yapıyor. Çevreye zarar vermeden çevreyi nasıl rahatlatırız diye soracak insanlar, Fethiye’ye “Denizde yüzmenin yollarını arıyoruz. Bu deniz çamurla dolu, yazık. Dünyanın turizm cenneti Fethiye’ye gelen turistler, bu koyda denize giremeden geri dönüyor. Bu içler acısı. Ben büyükşehir belediye başkanı olursam mesaimin çoğunu körfezin temizliğine ayıracağım.”

Kentteki trafik sorununu çözmek için otopark yapılması planlanan alanda inceleme yapan Ayaydın, esnafları da ziyaret etti.

Ayaydın’a AK Parti İl Koordinatörü İbrahim Ayaydın, AK Parti İl Başkanı Gültekin Akça, MHP İl Lideri Oğuz Akarfırat ve partililer eşlik etti.

haber-hasankeyf.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu