Haber

Cezayir, İsrail’in üyeliği nedeniyle Uluslararası Parlamentolar Arası Birlik’te grup başkanlığından çekildi.

Cezayir Meclisi, İsrail’in Uluslararası Parlamentolar Arası Birlik (PAB) “Terörizm ve Şiddete Dayalı Aşırıcılıkla Mücadele Üst Düzey Danışma Grubu”nun üyeliğine kabul edilmesi nedeniyle başkanlığından çekildiğini duyurdu.

Meclisten yapılan yazılı açıklamada, KEİ’nin Terörizm ve Şiddete Varan Aşırılıkla Mücadele Üst Düzey Danışma Grubu Başkanı ve Cezayir Parlamentosu Başkan Yardımcısı Munzir Buden’in İsrail’in onay vermesinin ardından cumhurbaşkanlığından istifa ettiği belirtildi. komisyon üyeliği.

Açıklamada, bu kararın “Cezayir’in başta Filistin sorunu olmak üzere dünyanın haklı ve adil sorunlarına ilişkin kapsamlı istişareler sonucunda ve Cezayir’in kararlı duruşu doğrultusunda” alındığı vurgulandı.

Cezayir’in komisyon üyeliğine devam edeceğine dikkat çekilen açıklamada, Cezayir’in komisyon başkanlığına seçilmesinden yaklaşık 2 ay sonra alınacak söz konusu kararın detaylarına yer verilmedi.

Meclis Başkan Yardımcısı Buden tarafından temsil edilen Cezayir, Mart ayında Bahreyn’in başkenti Manama’da düzenlenen PAB’nin 146. 11-15. seçilmiş.

Söz konusu toplantıda Umman, Suudi Arabistan, İran, Meksika, Hindistan, İsveç ve İsrail Terörizm ve Şiddet İçeren Aşırıcılıkla Mücadele Üst Düzey Başvuru Kümesi’ne üye olarak kabul edildi.

Cezayir, başkenti Doğu Kudüs olan, 1967 sınırlarında bağımsız ve egemen bir Filistin devletinin kurulmasını talep ediyor ve İsrail ile diplomatik ilişkileri normalleştirmeyi reddediyor.

bozcaadaajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu