Haber

Çanakkale’de kaçak ve imarsız binalar yıkılıyor

Çanakkale’de kaçak, imarsız ve ruhsatsız binaların yıkım çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Çanakkale Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Kahramanmaraş ve Hatay’da meydana gelen depremlerin ardından il merkezi mücavir alanda bulunan kaçak yapıların yıkım işlemlerinin yasa ve yönetmeliklere uygun olarak devam ettiği belirtildi.

Çalışmalar kapsamında, imara uygun olmayan ve ruhsatsız yapılan yapıların tespit edilerek yıkım işlemlerinin ilgili hususlara uygun olarak heyet kararları alınarak yapıldığı açıklamada, İmar Kanunu.

“Bu tür denetimsiz inşaatlar, binanın ve çevresinde yaşayanların sağlığı açısından büyük risk oluşturuyor. Belediye olarak kaçak yapıların yıkılması için gerekli tüm yasal süreçler tamamlanmış olup, yıkım işlemleri hızla devam etmektedir. Gerekli tedbirler alınmaktadır. yıkım işlemleri sırasında çevreye ve insan sağlığına herhangi bir zarar gelmemesi için alınmıştır.Kaçak yapıların yıkımı konusunda duyarlı olmanızı rica eder, yapılaşmaya uygun olmayan ve ruhsatsız yapılan yapıların büyük zararlar verdiğini unutmamanızı rica ederiz. çevre ve insan sağlığı.Ayrıca kaçak yapıların yıkılması ile bölge imar planına uygun hale getirilecek ve Belediye olarak süreci hassasiyetle yönetmekteyiz. .”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu