Haber

Azerbaycan ile Ermenistan arasında Zangezur Koridoru tartışması

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın ortasında Yüksek Avrasya ekonomi Yönetim Kurulu toplantısında “Zengezur Koridoru” tartışıldı. Aliyev, Paşinyan’ın suçlamalarına yanıt olarak, “Azerbaycan hiçbir koridoru kapatmadı. Bu platformu asılsız suçlamalar için kullanmaya gerek yok” dedi.

Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen Yüksek Avrasya Ekonomi Kurulu toplantısına katılan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, “Zengezur Koridoru”nu görüştü. Aliyev görüşmede yaptığı konuşmada Azerbaycan’ın Zangezur Koridoru’nu kurmak için girişimde bulunduğunu hatırlatarak, “Zangezur Koridoru Azerbaycan’ın ana bölümünü Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’ne bağlamakla kalmayacak, uluslararası demiryolunun da bir parçası olacak” dedi. rotalar.”

Aliyev’in sözlerine yanıt veren Ermenistan Başbakanı Paşinyan, “2020’deki üçlü deklarasyonda sadece bir koridordan söz edildiğini ve bu koridorun Rus barış güçlerinin kontrolünde olması gereken Laçin Koridoru olduğunu vurgulamak isterim ama ne yazık ki. Azerbaycan tarafından yasadışı bir şekilde engellendi.” varlığından rahatsız olduğunu belirtti.

Paşinyan’ın sözlerine yanıt veren Aliyev, “Azerbaycan hiçbir koridoru kapatmadı. Bu platformu asılsız suçlamalar için kullanmaya gerek yok” dedi.

Aliyev ile Paşinya arasındaki tartışmaya müdahale eden Rusya Devlet Başkanı Putin, “Sayın Aliyev, 1991 anlaşmalarıyla belirlenen sınırların çizilmesi şartlarından bahsetti. En değerlisi Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki toprak bütünlüğüne ilişkin anlaşmadır. diğer meseleler arka planda. Tüm Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri, Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki ihtilaf da dahil olmak üzere ‘birlik’ topraklarındaki ihtilafların sona erdirilmesiyle ilgileniyor” dedi. – MOSKOVA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu