Ekonomi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Dikimevi-Natoyolu Raylı Sistem Hattı İhalesine Başlıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Dikimevi-Natoyolu Raylı Sistem Hattı Yapım İşi” için kredi sözleşmesinin imzalanmasının ardından ihale sürecini başlatıyor. 22 Ağustos 2023 tarihinde başlayacak olan süreçte ilk etap olan ön yeterlik ihalesi yapılacak.

Başkentin raylı sistem ağını genişletmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, 12 yıl sonra Ankara’da metro projesine başlıyor.

Haziran ayında Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) ile finansman esası için sözleşme imzalayan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Dikimevi-Natoyolu Raylı Sistem Sınırı için bir adım daha atıyor.

“BAŞKENT METROSUNDA SON DURUM”

Sosyal medya hesaplarından “Başkent metrolarında son durum” başlığıyla bir video paylaşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, şu ifadeleri kullandı:

“Başkent Metropolünde Son Durum… 8 istasyondan oluşacak Mamak Metrosu’nda (Dikimevi-Natoyolu) 22 Ağustos’ta (zorunlu onay süreçlerinin ardından) ön yeterlik ihalesi ile ilk adımı atıyoruz. sıfırdan hazırladığımız Keçiören ve Koru tevsi proje çalışmalarımızda sona yaklaşıyoruz Kızılay – Dikmen metro proje işimiz yakın zamanda tamamlanacak.

ÖN YETERLİLİK İHALESİ YAPILACAK

4 yılı ödemesiz 12 yıl vadeli proje için 250 milyon Euro tutarında kredi sözleşmesinin imzalanmasının ardından ihale sürecinin ilk aşaması olan Fen İşleri Daire Başkanlığı 22 Ağustos 2023 tarihinde kuruldu. ön yeterlilikihale yapacak.

Ön yeterliliği takiben kısa listeye giren istekliler; teknik ve mali niteliklerini sunmak üzere ihaleye davet edilecektir. İstekliler 22 Ağustos günü saat 11:00’de bilgilerini yükledikten sonra belgeler komisyon üyelerine dağıtılacak ve değerlendirilecek.

8 İSTASYONDAN OLUŞACAK

12 yıl aradan sonra Başkent’te yapılacak ilk metro hattı projesi olan Dikimevi-Natoyolu Raylı Sistem Projesi; A1- AŞTİ-Dikimevi Ankaray Hattı’nın Ankara’nın doğusundaki uzantısını kapsamaktadır. 7.4 kilometrelik sınır; Abidinpaşa, Aşık Veysel, Tuzluçayır, General Zeki Doğan, Fahri Korutürk, Cengizhan, Akşemsettin ve Natoyolu 8 farklı istasyondan oluşacak.

dosemealti-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu