Yaşam

AlchemLife’tan Aile Hekimlerine Bilimsel Fitoterapi Eğitimi

Modern tıp ve tedavide bitkilerin yerini bilimsel olarak araştıran ‘Fitoterapi Bilimi’ni Türkiye’de yaygınlaştırmayı misyon edinen AlchemLife Türkiye, 23 Mayıs – 20 Haziran tarihleri ​​arasında aile hekimlerine yönelik online eğitimler düzenleyecek. Aile Hekimliği Eğitim ve Araştırma Derneği (AHEAD) iş birliğiyle gerçekleştirilecek eğitimde çok sayıda uzman kendi alanlarında fitoterapiden bahsedecek.

Türkiye’de fitoterapi alanında ilerlemeye katkı sağlamak amacıyla eğitimler veren AlchemLife Türkiye, çeşitli bölümlerde fitoterapötik yaklaşımlara dikkat çekmek ve bilgilendirmek amacıyla “Aile Hekimlerine Yönelik Bilimsel Fitoterapi Eğitimi” düzenliyor.23 Mayıs – 25 Haziran tarihleri ​​arasında farklı gün ve oturumlarla gerçekleşecek eğitimde sağlık alanında uzman isimler kendi bölümlerinde fitoterapiyi konuşacaklar. Sağlık profesyonellerinin katılabileceği online eğitimler,bilimsel fitoterapi platformda mevcut.

Oturum gün ve saatleri, konuşmacılar ve konuları aşağıdaki gibidir:

23 Mayıs Salı günü saat 20:00’deki açılış oturumunda  Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fazilet Yeşilada “Fitoterapide temel kavramlar, doğru fitoterapötik ürün seçimi” hakkında konuşacak.

24 Mayıs Çarşamba günü baş başa gerçekleştirilen Prof. Dr. Fazilet Yeşilada ve İstinye Üniversitesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmet Tamer, “Solunum sistemi fitoterapisi; solunum yolu enfeksiyonları ve bağışıklık sistemi, alerji”.

30 Mayıs Salı günü saat 20:00 ve 22:30’da Prof. Dr. Fazilet Yeşilada ve Prof. , depresyon, kronik yorgunluk sendromu, bunama, bilişsel işlevler, ağrı kontrolü ve migren” konuları ele alınacaktır.

31 Mayıs Çarşamba günü saat 20:00’de başlayacak olan “Mide Bağırsak Sistemi Fitoterapisi” oturumunda Prof. Dr. Fazilet Yeşilada ve Maltepe Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Aşkın K. Kaplan “sindirim sorunları, gastrit, reflü, peptik ülser, kinetosis, fonksiyonel bağırsak hastalıkları (IBD, IBS vb.), kabızlık, ishal, hemoroid, karaciğer, safra şikayetleri”.

6 Haziran Salı günü 20:00-22:30 saatleri arasında gerçekleşecek olan “Kas ve İskelet Sistemi Fitoterapisi” seansında; Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Etil Güzelmeriç ve Algoloji ve Anesteziyoloji Uzmanı Prof. Dr. İlhan Öztekin “osteoartrit, romatoid artrit ve ark. Artrit, osteoporoz ve DOMS üzerine fitoterapi hakkında konuşacaklar.

7 Haziran Çarşamba günü saat 20:00’de Dr. Öğretim Üyesi Timur Hakan Barak ve Üroloji Uzmanı Prof. ve menopozal sendromlar ve kısırlık” konulu “Ürogenital Sistem Fitoterapisi” başlıklı oturumda. Ayrıca bu oturuma Hemşire Şebnem Dinçer de “perioperatif fitoterapötik yaklaşım” konuşmasıyla katılacak.

13 Haziran Salı günü saat 20:00’de başlayacak oturumda iki ana konu olacak; “Dermatolojik Hastalıklarda Fitoterapi” ve “Çeşitli Hastalıklarda Fitoterapi Uygulamaları”. İlk başlıkta Doç. Etil Güzelmeriç “yaralar, yanıklar, morluklar, bası yaraları, deri enfeksiyonları, egzama, sedef”ten bahsederken, Kardiyoloji Uzmanı Dr. Süleyman Aktürk ise “kalp damar hastalıkları”nda fitoterapi uygulamalarından bahsedecek.

14 Haziran Çarşamba günü 20:00-22:30 saatleri arasında gerçekleşecek olan “Endokrin Sistem Hastalıkları Fitoterapi” oturumunda Dr. Öğretim Üyesi Timur Barak ve Prof. , tip-2 düzenleme, kilo kontrolü, metabolik sendrom, tiroid fonksiyonları, lipid metabolizması düzenlemesi, enerji homeostazı, adaptojen, adaptojenler”.

20 Haziran Salı günü saat 20:00’de başlayan “Uzun Ömürde Fitoterapi: Uzun Ömür” oturumunun son oturumu olup, konuşmacıyı Genel Cerrahi Uzmanı Prof. mevsiminde, sigara içenlerde fitoterapi, önleyici fitoterapötik tedbirler ve kalabalık reçeteli kullanımda fitoterapi”.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

doganyurtajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu