Haber

ABD’nin Ohio eyaletindeki “kimyasal felaket”in gizemi

ABD’nin Ohio eyaletinde zehirli kimyasallar taşıyan trenin raydan çıkmasının ardından meydana gelen patlamalar sonucu bölgede yaşanan çevre felaketi, günler geçmesine rağmen tartışılmaya devam ediyor.

Ulusal ve uluslararası basında yer alan haberlere göre trende taşınan kimyasal madde miktarının resmi rakamlarda açıklanandan çok daha fazla olduğu ve bölge sakinlerinden esrarengiz rahatsızlıklar ve hayvan ölümlerine ilişkin bilgiler gelmeye devam ediyor.

Indipendent gazetesi, “çevre felaketi” olarak nitelendirdiği olaydan etkilenip tahliye edilen Ohio eyaletine bağlı Doğu Filistin kasabası sakinlerinin “kasaya” rağmen evlerine dönmek istemediklerini bildirdi. yetkililerin raporu. Pek çok sakin, dönmeden önce evlerinden alınan hava örneklerinin sonuçlarını görmek istiyor.

Gazetenin haberinde mahalle sakinlerinin baş ağrısı, gözlerde yanma, öksürük ve halsizlik gibi birçok şikayetine yer verilirken, bölgede kümes hayvanlarının ve balıkların afet sonrası ölümlerini belgeleyen görüntüler paylaşıldı.

New York Post gazetesi, çevreye yayılan kimyasal sorunun çevreye verdiği zarara atıfta bulunarak, trenin taşıdığı zehirli kimyasalların boyutunun açıklanandan çok daha fazla olduğunu yazdı.

Çevre aktivisti Erin Brockovich, sosyal medya platformunda ABD Çevre Koruma Dairesi’nin (EPA) tren işletmecisine gönderdiği yasal tebligat raporunu aktararak, “İşte bu yüzden insanlar hükümete güvenmiyor. Bir yandan şunu söylüyorlar: çevreyi kirleten ve kirletmeye devam eden zararlı maddeler var, insanlara ‘her şey yolunda’ diyemezsiniz.” eleştirisini yaptı.

Muhabir, Ohio Valisi’nin basın açıklaması sırasında gözaltına alındı

Öte yandan Ohio Valisi Mike DeWine’ın olayla ilgili yaptığı basın açıklamasını takip eden muhabirin polis tarafından gözaltına alınması, “kimyasal felaket” muammasına ilişkin tartışmaları daha da alevlendirdi.

NewsNation haber sitesinin paylaştığı videoda, muhabir Evan Lambert, DeWine’ın basın açıklamasını canlı yayınlarken polis tarafından gözaltına alındı.

Yaklaşık 5 saat gözaltında kalan Lambert, serbest kaldıktan sonra yaptığı paylaşımda, “Hiçbir gazeteci işini yaparken tutuklanmayı hak etmez. Ülkemizde bunun olmamasının çok önemli olduğunu düşünüyorum.” sözlerini kullandı.

Columbiana İlçesi Şerif ofisinin tutuklamayı doğruladığı ancak konuyla ilgili ayrıntılı bilgi verilmediği belirtildi.

ABD’nin Ohio eyaletinde meydana gelen çevre felaketinde, kimyasal madde taşıyan 150 vagonlu trenin 50 vagonunun raydan çıkması sonucu patlamalar meydana geldi.

Patlamaların ardından yüksek oranda zehirli kimyasalların etrafa yayılmasıyla birlikte mahalle sakinlerinin tahliyesine karar verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu