Haber

AB, ABD, Almanya ve Brezilya için ‘siyasi şiddet’ uyarısında bulundu

Avrupa Birliği (AB) İçişleri Kurulu Üyesi Ylva Johansson, son yıllarda ABD, Almanya ve Brezilya’da demokratik kurumlara yönelik saldırıların düzenlendiğini ve “siyasi şiddet” olarak nitelendirdiği bu saldırıların çok ciddi olduğunu söyledi. , tekrar edilebilir.

Ylva Johansson, Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu’nda düzenlenen “aşırı sağ ağların oluşturduğu terör tehdidi” konulu oturumda yaptığı konuşmada, son dönemde Washington, Berlin ve Brezilya’da demokratik kurumlara yönelik saldırılar olduğunu hatırlattı.

“Bugün yeni bir tehditten, internette seferber edilen siyasi şiddetten bahsediyoruz.” Johansson, bu tehdidin popülist başkanlardan ilham aldığını ve aşırı sağ ideolojiyle hareket ettiğini söyledi. Johansson, “Washington, Berlin, Brezilya’da başarısız oldular ama izliyorlar ve öğreniyorlar. Yeniden deneyebilirler,” dedi. dedim.

Bu kümelenmelerin kesinlikle başarısızlığa uğratılması gerektiğini vurgulayan Johansson, bu tür tehditlerle başa çıkmak için uygun mevzuat ve iş birliğinin oluşturulması gerektiğini kaydetti. Johansson, “Demokratlar olmadan demokrasi olmaz. Sesimizi yükseltmeli ve ‘Kurumlarımızdan, siyasetçilerimizden, meclislerimizden elinizi çekin. Bunlar size ait değil’ demeliyiz. söylemeliyiz.” terimini kullandı.

ABD’deki son başkanlık seçiminin ardından eski başkan Donald Trump’ın destekçileri, 6 Ocak 2021’de Kongre’ye baskın düzenledi.

Almanya’da 7 Aralık’ta polis, Federal Almanya Cumhuriyeti’ni ve demokratik kurumlarını tanımayan “İmparatorluk Vatandaşları” grubu üyelerine yönelik bir operasyon düzenledi. Aralarında eski asker, polis ve hakimlerin de bulunduğu 25 kişi, terör örgütüne üye olmak ve silahlı darbe planlamak suçlamasıyla tutuklandı.

Brezilya’da ekim ayında seçimi kaybeden sağcı eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro taraftarları Ulusal Kongre, Başkanlık Sarayı ve Yüksek Mahkeme’ye baskın düzenledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu