İş

Yüzbinlerce kamu emekçisinin gözü Erdoğan’ın bugün açıklayacağı zam oranlarında.

700 bin kamu çalışanını ilgilendiren zam konusunda son sözü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söyleyecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu çalışanlarına verilecek zam oranını saat 11.30’da açıklayacak.

ATALAY’DAN ARTIŞ PAZARLIĞINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Kamuda çalışan 700 bin işçiyi kapsayan toplu sözleşme için ikinci görüşmeler sürerken, TÜRK-İŞ Lideri Ergün Atalay bir açıklama yaptı. 2023 Kamu Toplu İş Sözleşmesi Çerçeve Protokolü kapsamında hükümet son olarak 12 bin liralık teklifini sundu. Atalay, taleplerinin 15 bin lira olduğunu yineleyerek, bu konunun seçimden önce personelin istediği şekilde çözülmesini istediklerini belirtti. Atalay, talep ettikleri fiyatın altında bir rakam teklif edilirse kabul etmeyeceklerini de söyledi.

DEVLETİN ARTIŞ TEKLİFİ NEDİR?

Devletin kamu çalışanı için yaptığı son teklif 12 bin lira taban fiyat ve ilk 6 ay yüzde 40 zam oldu. Türk-İş Lideri Ergün Atalay, hükümetin önerisi için, “Önemli bir gelişme, küçümsenemeyecek bir gelişme. Kamu koordinasyon kuruluna danışacağız. İyi ki taban ücret 11 bin 500’den artırılmış.” 12 bin lira ama bunun daha da artırılması gerekiyor. Yüzde artışı yüzde 30’dan yüzde 40’a çıkarılmalı.” Kaldırılması güzel ama bize yetmiyor.” Hükümetin çalışanlara yaptığı ilk teklif, ilk 6 ay için yüzde 30’luk zam ve baz ay 11 bin 500 lira oldu. Personel tarafı, hükümetin teklifini kabul edilemez bulmuştu.

İŞÇİLERİN TABAN ÜCRET BEKLENTİLERİ

İşçi tarafının talebi yüzde 45 zam ve 15 bin lira taban fiyat.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu