Teknoloji

Yapay zeka tarafından oluşturulan içerik, Google Arama’yı nasıl bir çöplüğe dönüştürüyor?

İnternet hızla yapay zekanın üretimleriyle dolu bir çöp yığınına dönüşüyor. ve Google bu konuya rastgele müdahale etmeme kararı almış gibi görünüyor. İnternette arama yapan birçok kişi Google Arama’nın kötüleştiğini görüyor ve artık bunun nedenini biliyoruz. 404 Media tarafından yayınlanan bir rapora göre Google Haberleri, yapay zeka tarafından oluşturulan içeriği gerçek insan gazeteciliğine tercih ediyor.

Google, 404 Medya’ya yaptığı açıklamada, gerçek kişiler tarafından yazılan makalelere, yapay zeka tarafından oluşturulan içeriklere göre öncelik vermediğini açıkça belirtti. Bu nedenle çoğu zaman gerçek gazetecilerden intihal yapan ancak kusurlarıyla içeriği anlamsız hale getiren yapay zeka yazıları arama sonuçlarında çok sık karşımıza çıkıyor. Raporda, yapay zeka tarafından oluşturulan içerikleri sunan ve Google Haberler arama sonuçlarında görünen Worldtimetodays.com adlı bir yayın öne çıkıyor. Mesela bu sitedeki haberlerden birinde Star Wars hayranları yerine ” yıldızların savaşı hayranları” ve sitede diğer haber sitelerinden açıkça kopyalanan birçok haber var.

Gizmodo’ya konuşan bir Google sözcüsü, bu sitelerin Google Haberler’deki belirgin varlığının ” yanlışSözcü, “Söz konusu siteler yalnızca daraltılmış sorgular için ortaya çıktı” diyor. Ancak 404 Media, sorgularında “yıldız savaşları teorisi” gibi çok dar olmayan aramalar yaptığını belirtiyor.

SEO hileleri aynı zamanda Google’ı da “kırıyor”

Ayrıca Gizmodo, SEO hileleri nedeniyle Google arama sonuçlarının kalitesinin bozulduğunu bildiriyor. Web sitelerinin bağlı kuruluş sitelerini pazarlamak için sıklıkla kullandığı bu SEO püf noktaları nedeniyle, yararlı bilgiler, sizi bir şey satın almaya ikna etmek için tasarlanmış, SEO için optimize edilmiş, yapay zeka tarafından oluşturulan bilgilerdir. saçmalık yığınıaşağıda kalıyor.

Bir Google sözcüsü 404 Media’ya arama motorunun ” İçeriğin nasıl üretildiğinden ziyade kalitesine öncelik verirGoogle’ın bu konuda tereddüt etmesinin nedenlerinden birinin de şirketin Google Gemini ile üretken yapay zeka dünyasında önemli bir isim haline gelmesi olduğu söylenebilir.

İdeal olarak Google, sorularınızı yanıtlamak için yapay zekasını kullanmanızı isteyecektir. Aslında, Google Arama’ya yerleşik bir pilot AI sohbet robotu olan Search Productive Experience ile şu anda çeşitli testler yapılıyor. Google’ın yapay zekası muhtemelen şu anda görülen örneklerden daha uygun ve daha hedefe yönelik olacaktır.

Motherboard tarafından yapılan yeni bir çalışma, internetin yapay zeka tarafından çevrilmiş anlamsız kelimelerle nasıl dolu olduğuna dair “şok edici” bir ölçüm gösterdi; bu da arama motorlarının ve insanların bu anlamsız kelimeleri ayıklamasını zorlaştırıyor. Üretken yapay zekanın hata yapmaya çok yatkın olması, internetin her zamankinden daha güvenilmez bilgilerle dolmasına neden oluyor.

savastepe-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu