Teknoloji

WhatsApp’a Proxy Desteği Geldi: Nasıl Kullanılır?

İnternet kullanımı artık tüm dünyaya yayılmış olsa da hala sansür, kesintiler gibi birçok nedenden dolayı interneti özgür ve ezoterik bir biçimde deneyimleyemeyen insanlar var. Bununla başa çıkmak isteyen mesajlaşma platformu WhatsApp, yepyeni bir özellik getireceğini duyurdu.

Alanında dünyanın en popüler uygulaması olan uygulama, tüm dünyada resmi sitesinde açıklama yaptı. proxy tabanışirket, WhatsApp’a ulaşamayanların yüklemesine yardımcı olmayı amaçlayan kuruluşlar ve gönüllüler tarafından oluşturulan sunucular aracılığıyla platforma erişebileceğini belirtti.

İran’daki internet kesintilerine atıfta bulunan WhatsApp, özellikle herkesin ücretsiz bir biçimde bağlanabilmesini sağlamak istiyor.

WhatsApp, proxy üzerinden bağlanmanın uygulamanın sağladığı gizlilik ve güvenlik önlemlerini etkilemeyeceğini ve bireysel mesajlara erişilebileceğini belirtiyor. uçtan uca şifreleme ile korunmaya devam edecek da eklendi. Ayrıca platform, 2023 yılı için dileğinin internet kesintileri yaşanmaması olduğunu belirtti. İran’da Son birkaç ayda yaşananlardan bahsetti. Ülkedeki birçok kesinti insan haklarından yoksunŞirket, kesintilerin devam etmesi halinde sundukları çözümün herkese yardımcı olacağını umduğunu da sözlerine ekledi.

WhatsApp tarafından paylaşılan blog yazısında şu sözlere de yer verildi:

WhatsApp kullanan herkesin yeni yılı kutlu olsun! 2023’ün başlangıcını özel bildirimler veya telefonlarla kutlamamıza rağmen, birçok kişinin hala internet kesintileri nedeniyle sevdiklerine erişemediğinin farkındayız.

Bu kişilere yardımcı olmak için, bugün dünyanın dört bir yanındaki WhatsApp kullanıcılarına proxy temeli sunmaya başlıyoruz. Böylece gücü, iletişimleri engellenen veya kesintiye uğrayan kişilerin WhatsApp’a erişmeye devam edebilmeleri için ellerine veriyoruz.

Bir proxy seçerek, insanların özgürce iletişim kurmasına yardımcı olmak için dünyanın dört bir yanındaki gönüllüler ve kuruluşlar tarafından kurulan sunucular aracılığıyla WhatsApp’a bağlanabilirsiniz..

Bir proxy aracılığıyla bağlanmak, WhatsApp tarafından sağlanan yüksek düzeyde zımni ve güvenliği azaltmaz. Kişisel mesajlarınız uçtan uca şifreleme ile korunmaya devam eder. Bu şekilde mesajlarınız sizinle bağlantı kurduğunuz kişi arasında kalır ve proxy sunucuları, WhatsApp ve Meta dahil hiç kimse tarafından görülmez.”

WhatsApp’tan proxy tabanı nasıl kullanılır?

Platforma göre yeni özellik herkesin kullanımına açıldı. Öncelikle uygulamanızın son sürüm olduğundan emin olmalısınız. Değilse, uygulama mağazasına gidip güncelleyebilirsiniz.

Özelliği kullanmak için öncelikle ‘Ayarlar’ bölümüne girin.

Ardından ‘Storage and Data’ bölümüne basmanız gerekiyor.

Açılan sayfada ‘Proxy’ diye bir bölüm olduğunu göreceksiniz.

Son olarak ‘Proxy kullan’ bölümü etkinleştirildikten sonra özellik kullanılabilir.

Özellikle WhatsApp, ilgili açıklamasında şu ifadelere yer vererek, proxy’nin yalnızca uygulamaya bağlanılamadığı durumlarda kullanılması gerektiğini belirtiyor: ” Yalnızca WhatsApp’a bağlanamıyorsanız bir proxy kullanın. IP adresiniz proxy sağlayıcı tarafından görülebilir. Bu sağlayıcı WhatsApp değil.

Proxy nedir diye sorarsanız;

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu