Haber

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı nedeniyle Arap ülkelerinden tebrik mesajları

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Kuveyt, Umman, BahreynVe Şeker mısırTürkiye’den üst düzey yetkili ve kurumlar, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümünü kutladı.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA’da yer alan habere göre, Kral Selman bin Abdülaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ayrı ayrı tebrik mesajı gönderdi.

Mesajlarda, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı münasebetiyle Türk halkı ve hükümetinin devam eden ilerleme ve refahtan dolayı tebrik edildiği belirtildi.

BAE resmi ajansı WAM’ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Pir Muhammed bin Zayed Al Nahyan ve BAE Devlet Başkan Yardımcısı, Başbakan ve Dubai Emiri Pir Muhammed bin Rashid Al Maktoum da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebrik mesajı gönderdi.

BAE Başkan Yardımcısı Al Maktoum da X sosyal medya platformunda Türkçe yayınlanan mesajında ​​şunları söyledi: “Türk halkını Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyor, onlara gelecek yüzyılda daha büyük başarılar ve parlak bir gelecek diliyoruz. Türkiye ile güçlü tarihi ve kültürel bağlarımızı paylaşıyor, güvenli, sağlam ve zengin bir Türkiye’yi daha da güçlendirmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.” Ülkemizin ve dünyanın geleceği için.” bekliyoruz”İfadelerini kullandı.

Kuveyt Emiri Pir Nevvaf el-Ahmed el-Cabir el-Sabah ve Veliaht Prens Meşal el-Ahmed el-Cabir el-Sabah da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebrik mesajı göndererek, ülkenin daha da ilerlemesi ve kalkınması için iyi dileklerde bulundu.

Umman’ın resmi ajansı ONA’da yer alan habere göre, Sultan Heysem bin Tarık, Erdoğan’a tebrik mesajı göndererek, Türkiye’nin daha fazla ilerleme ve gelişmesi diledi.

Bahreyn resmi ajansı BNA’da yer alan habere göre, Kral Hamed bin İsa el Halife, Erdoğan’a gönderdiği mesajda Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını kutladı.

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Abu Zeyd, X sosyal medya platformundaki paylaşımında şunları söyledi: Cumhuriyetin 100. yılını kutlamak vesilesiyle kardeş Türkiye’yi en içten tebriklerimizi iletiyoruz. “Mısır ile Türkiye arasındaki köklü tarihi ilişkileri, iş birliği ve dostluk bağlarını güçlendirmeyi her zaman sabırsızlıkla bekliyoruz.”Sözlerine yer verdi.

Katar da ülkeyi tebrik etti ve sembolik binaları kırmızı beyaza boyandı.

Katar Emiri Pir Tamim bin Hamed Al Sani, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tebrik mesajı gönderirken, Dışişleri Bakanlığı da Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir tebrik mesajı yayınladı.

Ayrıca 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle başkent Doha’daki sembolik binalara Türk bayrağı yansıtıldı.

Katar’ın simge yapılarından Al Jaber Towers ve The View Hospital, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kırmızı-beyaza boyandı.

Türk bayraklarının üzerinde “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı” ve “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılını kutluyoruz” ifadeleri yazıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu