Haber

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu: Olimpiyat ön elemeleri bizim için iyi bir fırsat

Türkiye Basketbol Federasyonu Lideri Hidayet Türkoğlu, İstanbul’da düzenlenecek FIBA ​​Olimpiyat Elemeleri Turnuvası öncesi yaptığı açıklamada, “Olimpiyat elemeleri bizim için güzel bir fırsat. Bütün maçları kazanacağız ve olimpiyatlara gitme şansımız olacak.” dedi.

FIBA Olimpiyat Elemeleri Turnuvası, 12-20 Ağustos, İstanbul Sinan Erdem Spor Salonun konut mülkiyeti altında düzenlenecektir. Turnuvanın C Grubu’nda yer alan Türkiye, grup müsabakalarında İzlanda, Bulgaristan ve Ukrayna ile karşılaşacak.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, C Grubu ilk maçını yarın İzlanda ile oynayacak A Milli Erkek Basketbol Takımı’nda organizasyon öncesi açıklamalarda bulundu. TBF Lideri Türkoğlu, 12 Dev Adam’ın çok iyi bir kamp dönemi geçirdiğini belirterek, “Takımımız güzel bir kamp süreci geçiriyor. Son iki maçımızı da çok iyi oynadıklarını düşünüyorum. Form grafiği yükselen bir grubumuz var maalesef. bu yılki dünya şampiyonasına katılamıyoruz ama her zaman başka fırsatlar var olimpiyat ön elemeleri de bizim için güzel bir fırsat inşallah yarından itibaren başlayacağımız tüm maçları kazanacağımız bir süreçle karşı karşıya kalırız Olimpiyatlara gitme fırsatı bulduk. Heyecanlıyız. Umarım yarın da buradaki halkımız eskisi gibi milli takımımızı yalnız bırakmaz. Buraya gelen ve gelmeye devam edecek olan tüm halkımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. ulusal grubumuzun televizyondaki başarısı için dua edin. Dediğim gibi inşallah yarın başlayacağımız ve tüm maçları kazanacağımız bir süreç olur” diye konuştu.

“Önemli olan sahada ne yapacağımız ve nasıl performans göstereceğimizdir”

Turnuvadaki her takımın çok güçlü olduğunun altını çizen Türkoğlu, “Her maça baktığınız zaman hiçbir kadroyu küçümseyecek durumda değiliz. O yüzden hem hazırlıklar hem de arkadaşlarımız maçların ne kadar anlamlı olduğunun bilincindeler.Her grupta bizim kadar şans var.Önemli olan sahada ne yapacağımız ve nasıl performans göstereceğimizdir. arkadaşlar bunun farkında.Basketbol anlamında arkamızda olan ülkeler var ama sahaya çıktığımızda o hep değişen süreçle daha önce karşılaşmıştık.Onlar da bir amaç için oynadıklarının farkındalar.İnanıyorum ki biz Yarından başlayarak son maça kadar bu işin ciddiyetini sahaya yansıtmak ve inşallah bu düzenlemeyi birincilikle bitirmek istiyorum.”

FIBA Olimpiyat Eleme Turnuvası kapsamında belirlenen sekiz ülke, dörtlü iki farklı kümede mücadele edecek. Kümelerinde ilk iki sırada yer alan takımlar yarı finalde mücadele etmeye hak kazanacak. Turnuvayı şampiyon olarak tamamlayan ülke FIBA ​​​​Olimpiyat Elemeleri’ne katılacak. – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu