Ekonomi

Sera üreticilerine ücretsiz akaryakıt desteği

Konyaaltı Belediyesi, park, yol kenarları ve ilçe genelinde topladığı bitki atıklarını üretim tesisinde biobriket yakıtına dönüştürerek soğuk havalarda don olaylarına karşı sera üreticilerine ücretsiz olarak ulaştırıyor.

Konyaaltı Belediyesi, budanan ağaç parçaları ve parklardan toplanan bitkilerle biyoyakıt briketleri üretiyor. İklim Değişikliği ve Atık Müdürlüğü bünyesinde kurulan üretim tesisi tam kapasite ile biyobriket üretimine devam ederken, üretilen briketler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, ilçe genelindeki park ve bahçelerin atıklarını yakıta dönüştürdüklerini belirterek, kurdukları üretim tesisinde kurutma işleminden sonra sıkıştırarak kullanıma hazır hale getirdiklerini kaydetti. Ürettikleri bio yakıtları sera üreticilerine ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırdıklarını belirten Önder Esen, “Hiçbir atığı çöp olarak görmüyoruz. Geri dönüştürülecek tüm atıkları kendimiz topluyor ve herhangi bir araç koymadan dönüştürüyoruz. Bunu yaparken de önemli bir kaynak yaratmış oluyoruz.Geldiğimiz günden bu yana nihai hedefimiz kaynakların verimli kullanımı ve mali disiplini sağlamaktır.Son 3 ve 1 yılda bunu büyük ölçüde başardık. Her yıl üzerine koyarak ilerliyoruz.Park bahçe vb. alanlarda topladığımız bitki materyallerini kendi üretim tesisimizde sıkıştırarak yakıt olarak kullanıma hazır hale getiriyoruz.Briket haline getiriyoruz” dedi. dedim.

Sera üreticileri memnun

Konyaaltı Belediyesi’nin verdiği hizmetten memnun olduklarını ifade eden sera üreticileri, Başkan Esen’e teşekkür etmeyi de ihmal etmedi. Sera üreticilerinden Nuriye Sakin, özellikle soğuk havalarda dona karşı çok fazla yakıta ihtiyaç duyduklarını belirterek, “Bu seraları briketle ısıtıyoruz. Bugün de çok rahat geldi. Havalar soğumaya başladı. Çalışmalarımızı dondan korumamız lazım. Bizleri esirgemeyen Konyaaltı Belediye Başkanımız Semih Esen,” Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Tek geçim kaynağımız. Havalar soğuyunca yakarız. Havalar soğuyunca yakarız. Çok büyük faydasını görüyoruz” dedi. Sera üreticisi Ramazan Sakin, belediyenin kendilerine verdiği yakacak briketlerinin daha hızlı yandığını belirterek, hava şartlarına göre seralardaki sobaları yakmak zorunda kaldıklarını belirterek, “Çiftçiyim. Seramızı yakmamız gerekiyor. Havalar soğuyunca havalar sıfıra inmeden yakarız. Semih Esen hocamıza çok teşekkür ederiz Allah razı olsun. İhtiyacımız var. Bu odun yakmaktan iyidir.” – ANTALYA

haberderinkuyu.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu