Teknoloji

Şehir efsanesine dönüşen “dipsiz Mel çukurunun” tuhaf hikayesi

21 Şubat 1997’de kendisine Mel Waters diyen bir adam, gece yarısı “Art Bell ile Kıyıdan Sahile” radyo talk şovunu aradı ve anlatacak oldukça ilginç bir hikayesi olduğunu söyledi. Waters’ın söylediğine göre, Ellensburg, Washington’un yaklaşık 14 kilometre batısındaki mülkünde, dibi olmayan bir delik ya da çukur bulunuyordu

Program sunucusuna “Her zamanki gibi köpekleri yanımda getirdim… Bu lanet şeyin yanına bile yaklaşmıyorlardı ve eğer onları tasmalarından çekerek oraya getirmeye çalışırsam direniyorlar ve çukurun yakınına gitmek istemiyorlardı” dedi. Misinayı sarkıttığında, dibe ulaşmadan 24.000 metrenin üzerinde ip harcadığını iddia etti.

Yerkabuğunun karadaki kabuğu değişken bir kalınlığa sahip. Ortalama olarak yaklaşık 30 kilometre kalınlığa sahip olabilir, ancak sıradağların altında 100 kilometreye kadar ulaşabilmektedir. Eğer Water’ın iddiası doğru olsaydı, bu çukur kabuğun derinliklerine, şimdiye kadar insan yapımı herhangi bir çukurun ulaştığından daha derine inerdi.

Şu anda Dünya’daki en derin insan yapımı çukur, Rusya’nın kuzeybatısındaki Kola Yarımadası’nda yer alan Kola Süper Derin Sondajına gidiyor. 24 Mayıs 1970’ten Sovyetler Birliği’nin çöküşünün hemen sonrasına kadar uzanan projede, çukurun en derin kolu yüzeyin 12.263 metre altına ulaştı.

Bu yüzden, bir kişinin rastgele bir şekilde gerçekten daha derin bir çukura rastlaması pek olası görünmüyor, ancak Waters’ın tuhaf iddiaları çukurun derinliği ile sona ermiyordu. Söylediğine göre çukurun, köpekleri ölümden geri getirmek de dahil olmak üzere başka gizemli özellikleri de vardı. Programda, yerel bir sakinin ölü bir evcil hayvanı çukura attığını, ancak hayvanın daha sonra bir avcıyla birlikte yeniden canlı olarak ortaya çıktığını iddia etti. Daha önce “çok şey yaşamış olan” köpek, “sahibine” geri dönmemeyi tercih etmişti. Diğer tuhaf iddialar arasında, yakınına yerleştirilen radyoların eski müzikleri çalacağı ve çukurun yakınında tutulan metallerin başka maddelere dönüşeceği yer alıyordu.

Şehir efsanesinin doğuşu

Bu şehir efsanesi daha sonra yayıldı ve başka insanlar da çukuru gördüklerini iddia etti, ancak hiçbiri kesin yerini açıklayamadı. Waters, hükümetin kendisini hiçbir açıklama yapmadan çukurun bulunduğu araziyi onlara kiralamaya zorladığını ve bunun kendisine Avustralya’ya taşınması için para sağladığını iddia etti.

Soruşturmalar, Waters’ın bölgede olduğuna ya da eşinin misinayı temin ettiği iddia edilen üniversitede çalıştığına dair hiçbir kayıt bulunmadığını gösterdi. Çukuru arayan insanlar da varlığına dair herhangi bir kanıt bulamadılar. Elbette, köpekleri hayata döndürmesine dair olan kısmı göz ardı etsek bile, bu kadar derin bir çukurun bulunması mümkün değil.

Washington Eyaleti Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan jeolog Jack Powell, yerel film yapımcılarının çukur hakkında sorular sorduğu Daily Record News’e “Jeolojik ve fiziksel olarak bir çukurun bu kadar derin olması mümkün değil” dedi ve ekledi: “Çevredeki katmanlardan gelen muazzam basınç ve ısı altında kendi içine çöker.”

hacilarhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu