Haber

Samsun’dan kısa kısa

Salıpazarı Sürücüler ve Arabacılar Odası kış lastiği ikazında bulundu.

Salıpazarı Sürücüler ve Arabacılar Odası Lideri Osman Aydın, 1 Aralık’tan itibaren yolcu ve yük taşıyan ticari araçlara kış lastiği kullanma mecburiliği getirileceğini bildirdi.

Özellikle vilayetler ortası yük ve yolcu taşıyan sürücüleri uyaran Aydın, “Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelik ticari araç kullanan şoför esnafı yakından ilgilendiriyor. 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında, yolcu veya yük taşıyan ticari araçlara, kış lastiği kullanma zorunluluğu getirilmiştir. Yapılacak kontrollerde, kış lastiği takılmamış araçların tespit edilmesi halinde, para cezası uygulanacağı hatta tehlikeli görülen durumlarda aracın trafikten men edileceği belirtilmiştir.” sözlerini kullandı.

YETERLİ Parti Kavak 3. Olağan İlçe Kongresi yapıldı

Kavak 19 Mayıs Mahallesi’ndeki Belediye Kardelen Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen kongreye Kavak Belediye Lideri İbrahim Sarıcaoğlu, YETERLİ Parti Vilayet Lideri Hasan Aksoy ile Kavak ve İlkadım Millet İttifakı ilçe liderleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Kongrede GÜZEL Parti mevcut ilçe lideri Kenan Yıldırım ile bir evvelki ilçe lideri Ali Demirhan aday oldu.

Mevcut 308 delegeden 272 delege başkanlık için oy kullandı. 177 delegenin oyunu alan mevcut Lider Kenan Yıldırım yine YETERLİ Parti Kavak İlçe Başkanlığına seçildi.

Kongre’de bulunanlara teşekkür eden Yıldırım, İYİ Parti’ye üye kazandırmak için tüm imkanlarını kullanacağını ve kendisine verilen itimadı boşa çıkartmayacağını lisana getirdi.

Havza’da yarı olimpik yüzme havuzunun temeli atıldı

Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ve Havza Belediyesi paydaşlığı ile yapılacak olan Havza Belediyesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzu için temel çalışmalarına başlandı.

Havza Değirmenüstü Mahallesinde 3 bin 25 metrekare arsa üzerinde toplam 1891 metrekare inşaat alanlına sahip olacak olan inşaatın içerisinde 55 metrekarelik çocuk havuzu ve 312 metrekarelik yarı olimpik yüzme havuzu bulunacak.

Çelik konstrüksiyon çatılı, betonarme yarı olimpik yüzme havuzu binasının etrafında bulunan 1937 metrekare alanda ise etraf düzenlemesi yapılacak.

Havza Belediye Lideri Sebahattin Özdemir, Havza Belediyesi Meclis Üyeleri Ahmet Rafet Ergin ve Mahmut Gümüştekin temel çalışmalarını yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında ilgililerden bilgiler aldı.

Havza Belediye Lideri Sebahattin Özdemir inşaatın en kısa müddette tamamlanarak tesisin hizmete gireceğini belirtti. Yapılacak havuzun ilçede büyük bir gereksinimi karşılayacağını bildiren Özdemir, “İnşaat çalışmalarına başlanan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun şimdiden ilçemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu tesisin ilçemize kazandırılmasında emeği ve katkıları bulunan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Sayın Bakanlarımıza, milletvekillerimize, il ve ilçe teşkilatımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.” sözlerini kullandı.

Havza’da kalp krizi geçirerek vefat eden işçi için belediyede tören düzenlendi

Rahatsızlanarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Havza Belediyesi Temizlik İşleri personeli Mehmet Kul (53) için belediye önünde tören düzenlendi.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir hüzünlü bir gün yaşadıklarını belirtti. Kul’a Allah’tan rahmet dileyen Özdemir, “Havza Belediyesindeki mesai arkadaşları olarak bizler hakkımızı helal ediyor ve kederli Kul ailesine baş sağlığı diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından belediye personelinden helallik alınarak Kul için dua edildi.

Kul’un cenazesi daha sonra Bahçelievler Mahallesindeki meskenine götürülerek helallik alındıktan sonra İmircik Mahallesinde kılınan cenaze namazı sonrası mahalle mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze namazına Havza Belediye Lideri Sebahattin Özdemir, Havza Belediye Lider Yardımcısı Zeki Kurt, Havza Belediyesi Meclis Üyeleri, Havza Muhtarları Derneği Lideri Adem Şahin ve mesai arkadaşları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bafra’da Milliyetçi Hareket Partisi ilçe yönetimi muhtarlarla bir araya geldi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe yönetimi, Alparslan Türkeş Parkı Sosyal Tesislerinde hafta sonu yapılacak olan “Aday Belli, Karar Net” temalı program öncesinde muhtarlarla buluştu.

MHP, MYK üyesi ve Samsun eski Milletvekili Hüseyin Edis, MHP olarak 81 ili ve 900 ilçenin tamamını gezdiklerini dile getirdi. Şimdi ise köy köy Anadolu’yu gezdiklerini bildiren Edis, “Bunu 2023 seçimlerine kadar yapacağız. Bu toplantıları seçim toplantıları olarak yapmıyoruz. Köylerimize oy istemeye gitmiyoruz. Bu hususta açıklama getireyim. Adaylığı mutlaklaşan adaylar sizlere gelecek sizlerden oy isteyecek. Bu hepimizin bildiği seçim prosedürü, bizler daha çok Genel Liderimiz Devlet Bahçeli’nin Anadolu’daki adım atılmadık, gidilmedik yer kalmasın prensibiyle dertleşmek ve dinlediğimiz sıkıntıların tahlil teklifleri raporlarını da bu devletin idaresini üstlenen Sayın Cumhurbaşkanımıza iletmek üzere köy köy geziyoruz.” dedi.

İstanbul’daki bombalı saldırıyı kınayan MHP İlçe Başkanı Barbaros Turna ise 20 Kasım 2022 Pazar günü Samsun Cumhuriyet Meydanında 15.00’da “Aday Muhakkak, Karar Net” temalı programa tüm muhtarları davet etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu