Haber

Şahin Bey’in şehadetinin 103. yıl dönümü

Gaziantep Valisi Davut Gül, Antep Savunmasının önemli isimlerinden Şahin Bey’in şehadetinin 103. yıl dönümü dolayısıyla açıklama yaptı.

Gül mesajında, Şahin Bey’in 28 Mart 1920’de komutasındaki birliklerce tutulan Elmalı Köprü’de çıkan çatışmada şehit düştüğünü hatırlattı.

Gaziantep doğumlu Şahin Bey’in vatansever eylemlerinin toplumun her kesiminde örnek olmaya devam ettiğini vurgulayan Gül, “Düşmana karşı piyadeleriyle büyük bir direniş gösteren Şahin Bey, mektubunda şunları söylüyordu: Fransız birliklerini yendikten sonra düşman komutanına “Din için, namus için, hürriyet için. “Ağustos sıcağında soğuk su içmektense ölmek daha tatlıdır. Bir gün önce topraklarımızdan kaç. Yoksa seni öldürürüz.” Vatanı koruma kararlılığını ifadesini kullanarak açıkça ortaya koymuştur. ifadesini kullandı.

Şahin Bey’in istiklal meşalesini yaktığını, ardından binlerce Şahin’in meşalenin sönmemesi için çalışıp mücadele ettiğini anlatan Gül, bu uğurda 6 bin 317 şehit verildiğine dikkat çekti.

Gül, “Düşman benim ayaklarımı çiğnemeden Antep’e giremez” diyen Şahin Bey’i, silah arkadaşlarını ve vatan uğrunda canını vermekten çekinmeyen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle andığını kaydetti. ceset.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu