Haber

Ovacık Belediye Başkanı Sarıgül: “Borcu olmayan tek belediye biziz”

TUNCELİ (İGFA) – Cumhuriyet Halk Partili Tunceli Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Ovacık Belediyesi’nin sınırlı bütçesine rağmen Türkiye’de borcu olmayan tek belediye olduklarını söyledi. Belediye meclis toplantılarını sokakta yaptıklarını anlatan Başkan Sarıgül, halkı doğrudan yönetime katmaya çalıştıklarını kaydetti.

DOĞRUDAN YÖNETİMDE HALKI ORTAK KILDIK
Cumhuriyet Halk Partili Tunceli Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, soruları yanıtlarken; Samimiyetin altını çizdi. Halktan kaçmadıklarını vurgulayan Sarıgül, olumsuz hava koşullarının olmadığı zamanlarda meclis toplantılarını sokakta yaptıklarını hatırlatarak; “Mahalle meclisi kurmaya gerek yok. Halkın karşısına çıkarak tüm halkı meclise dahil etmeye çalıştık. Biz açığı olan ve kamuoyundan kaçanlar olarak değil, eleştiri alan ama açığının farkına varamayanlar olarak halkın yanına gittik. Cumhurbaşkanının parlamentoya hakim olma yeteneğini ortadan kaldırdık. Halkı doğrudan yönetime dahil etmeye çalıştık” dedi.
YOĞUN BİR SİSTEM VAR
Ovacık Belediyesi’nin merkezi bütçeden ekstra bütçe almadığını belirten Başkan Sarıgül, temel projeleri bile hayata geçirmekte zorlandıklarını söyledi. Önder Sarıgül, her yeri su olan ilçede yaşadıkları içme suyu sorununa da değinerek, “Projemiz hazır. Ama imzadan geçmiyor. Tamamen tükenmiş bir hükümet var. Bunu diğer belediyelere de yapamazlar. Tükenmiş bir sistem var. İstediğimiz sonuçları alamıyoruz. Ancak buna rağmen Türkiye’de bu dönem yaptırdığımız atıksu arıtma tesisinin borcu dışında borcu olmayan tek belediyeyiz” dedi.
KADIN SAYISINI YÜZDE 200 ARTIRDIK
Belediyedeki çalışan sayısını yüzde 50 artırırken; Kadın çalışan sayısını yüzde 200 artırdıklarını belirten Önder Sarıgül, “Okur-yazar insan sayısını artırdık. “Bütçe kısıtlılığı nedeniyle yeterli personelimiz olmasa da sınırlı oranda istihdam yaratmaya çalıştık” dedi.
OY SANDIĞI KORUNMAZSA ÜST DÜZEYDE MÜDAHALELER YAPILACAK
Ülkeyi yönetenlerin ülkenin gerisinde kaldığını kaydeden Önder Sarıgül, Türkiye’de yaşanan hukuksuzluklara dikkat çekti. Yerel seçimleri değerlendiren Önder Sarıgül, hükümetin hem ekonomik imkanları hem de kolluk güçlerini bir ‘kılıç’ gibi muhalefetin başında tutacağını belirterek, şöyle devam etti: “Kayyumlar yine tehdit olarak kullanılacak. Oy verilirse… Kutular korunmuyor, üst düzey müdahaleler yapılacak, sonuçların geçen seçimden farklı olacağını düşünmüyorum, Cumhuriyet Halk Partisi kazandığı yerleri koruyacak, biraz daha fazlasını katacak. Bunun siyasi başarıyla alakası yok, “Umut her zaman olmalı.”
BURJEVİDEN OY İSTEMEK KÜÇÜK BİR ÇELİŞKİDİR

Ovacık’ın eski belediye başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun Kadıköy’den adaylığını da değerlendiren Sarıgül, “Hayırlı olsun. Ancak ben bunu yer ve zaman açısından doğru bulmadım. İddia, yaşayanların yüzde 80’inin burjuva kabul edilip, öne çıkarılmasıdır. karşı tarafta olmaları ve sonra burjuvadan oy istemeleri biraz çelişki, burjuvaziyi üretime nasıl dahil edeceğiz, yoksa orada kar amaçlı bir belediyecilik olduğundan emin misiniz, hiçbir yerde kar yoktu ama Kadıköy’de miydi ve onları sorumlu tutuyor muyuz? “Çelişkileri çoğaltabiliriz” dedi.

golcuk-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu