Haber

Otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden bisikletçi için Eskişehir’de eylem düzenlendi.

Otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden bisikletçi için Eskişehir’de eylem düzenlendi.

Eskişehir’de trafik kazası sonucu hayatını kaybeden bisikletçi için çalışma başlatıldı.

Bisikletli Hayat Platformu adına ortak basın açıklaması yapan Seçil Çam Can:

“Bisikletçilerin ölümüyle sonuçlanan çarpışma vakalarının kasten taksirle açılmasını talep ediyoruz”

“Bu tür olayları kaza değil cinayet olarak görüyoruz”

ESKİŞEHİR – İstanbul’un Bostancı sahilinde otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden bisikletçi için Türkiye’nin birçok yerinde eş zamanlı protestolar düzenleyen bisikletçiler, Eskişehir’de yaptıkları basın açıklamasında bisikletlileri trafikte saygı görmeye davet etti.

İstanbul’un Kadıköy ilçesine bağlı Bostancı Mahallesi’nde profesyonel bisiklet kümesi iskele önünden karşıdan karşıya geçerken lüks otomobilin çarpması sonucu (51) Doğanay Güzelgün (51) önceki gün olay yerinde hayatını kaybetti. Bisiklet sürücüsünün çarptığı araçta uyuşturucu unsuru olduğu ve polis kontrol noktasından kaçtığı iddiaları öne sürülürken, sürücünün hala yakalanmamış olması büyük tepki çekti. Konuyla ilgili olarak sosyal medyada örgütlenen bisiklet kümeleri, Türkiye’nin birçok noktasında eş zamanlı olarak harekete geçti. Eskişehir’de basın açıklaması yapmak için saat 19.30’da Kanlıkavak Parkı’ndaki bir meydana gelen çok sayıda bisikletçi, trafikte saygı duruşunda bulunma çağrısı yaptı. Bisikletçilerin ölümüyle sonuçlanan kaza vakalarının bilinçli ihmalle açılmasını talep eden bisikletçiler, “Bisikletime çarparsanız ölürüm” sloganlarıyla Eşenkara Mahallesi’ne doğru pedal çevirdi.

“Bisikletçilerin ölümüyle sonuçlanan çarpışma vakalarının kasten taksirle açılmasını talep ediyoruz”

Bisikletli Yaşam Platformu adına ortak basın açıklaması yapan Seçil Çam Can, son yıllarda bu platforma ihtiyaç duyulduğunu söyledi. spor Ayrıca ulaşım için bisiklet kullanımının arttığını söyledi. Bisikletin yerinin vazgeçilmez olduğunu söyleyen ve araç sahiplerini kendilerine saygı duymaya davet eden Can, “Bisiklet ulaşımda hak ettiği yeri bulamamış. Yönetmelik ve yönetmelikler yetmiyor. Her yıl yüzlerce bisiklet arkadaşımız kural tanımayan, alkol içen, güvenlik şeridi ve hız limiti kurallarını ihlal eden haydutlar tarafından öldürülüyor. Fedakarlık yapıyoruz artık yeter diyoruz! Son iki yılda hayatını kaybeden bisikletçi sayısı 350’yi geçti. Türkiye’de her hafta 2 kişi bisikletle giderken aracın çarpması sonucu hayatını kaybetmiştir.Arabasında uyuşturucu ve alkol bulunan trafik canavarı sonucu trafikte hayatını kaybetmiştir.Kaza değil cinayet olarak gördüğümüz bisikletçilerin ölümüyle sonuçlanan çarpışma vakalarının kasten açılmasını talep ediyoruz.Türkiye’de 100’ü aşkın bisikletçinin bulunduğu küme, topluluk ve dernekler olarak, Umut, Zeynep, Aşkım, Batuhan, Kemal Özer, Doğanay ve tüm kaybettiklerimizin anılarını yaşatırken. davalarının takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz. Bisikletçilerin ölümleri son bulsun” dedi.

haber-sincik.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu