Teknoloji

MetLife’tan sürdürülebilirlik ve teknoloji fonları

Küresel deneyimi, yerel bilgi birikimi ve müşteri odaklı hizmet anlayışıyla bireysel emeklilik sektörünün lider şirketlerinden biri olan MetLife Emeklilik ve Hayat’ın bireysel emeklilik katılımcılarına sunacağı sürdürülebilirlik ve teknoloji fonları SPK tarafından onaylandı.

MetLife Emeklilik ve Hayat, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) onaylı iki yeni bireysel emeklilik yatırım fonunu bireysel emeklilik katılımcılarının beğenisine sundu. MetLife Türkiye’nin “Sürdürülebilirlik Fon Sepeti Fonu”, yatırım tercihlerinde sürdürülebilir gelecek anlayışı doğrultusunda hareket etmeyi hedefleyen ve varlık seçimlerini bu anlayış doğrultusunda yapmayı hedefleyen katılımcılara hitap ediyor. “Teknoloji Fonu Sepet Fonu”, teknoloji alanında faaliyet gösteren yerli ve yabancı şirketlerin büyüme fırsatlarına, kârlarına ve fiyat artışlarına yatırımcıların katılımını sağlamayı amaçlamaktadır.

MetLife Emeklilik Sürdürülebilirlik Fonu Sepet Fonu, yatırım kararlarına çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim ilkelerini (ESG: Çevresel, Sosyal, Yönetişim) entegre eden şirketlerin katılma paylarını ve borçlanma araçlarını içeren yerli ve yabancı sürdürülebilirlik borsada işlem gören fonlara yatırım yapacak. -yapım süreçlerinin yanı sıra yüksek performans hedefleri. . MetLife Emeklilik Teknoloji Fonu Sepet Fonu, fon portföyünün en az yüzde 80’ini yerli ve yabancı hisse senetlerine, Amerikan depo sertifikalarına, global depo sertifikalarına, yerli ve yabancı borçlanma araçlarına ve teknoloji sektöründe faaliyet gösteren yerli ve yabancı şirketlerin ihraç ettiği kira sertifikalarına yatırıyor. teknoloji temalı yerli ve yabancı yatırım fonu katılma payları ile borsa yatırım fonu katılma paylarına yatırım yapacak.

Yeni fonlar sayesinde bireysel emeklilik katılımcılarının farklı alternatifleri değerlendirme fırsatına sahip olacağını ifade eden Dr. MetLife Emeklilik ve Hayat Genel Müdürü Deniz Yurtseven, “ MetLife olarak iş süreçlerimizde her zaman insanı odağına alıyor ve müşterilerimizin beklenti ve ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalarımızı yürütüyor; Toplumsal ve çevresel konular arasındaki ayrılmaz bağın bilinciyle hareket ederiz. Sürekli gelişen teknolojinin sunduğu fırsatlardan yararlanarak yenilikçi ürün ve hizmetlerimizi müşterilerimize sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu kapsamda SPK onaylı sürdürülebilirlik ve teknoloji fonlarımızla katılımcılarımıza yeni yatırım fırsatları sunacağız.” söz konusu.

Yurtseven, hem sürdürülebilirlik hem de teknoloji fonlarının MetLife’ın fon karışımında orta risk ve yüksek risk kümesinde yer aldığını ve uzun vadede daha yüksek performans elde etmeyi hedefleyen BES katılımcılarına önerildiğini belirtti. Yeni fonlarımız faizsiz alternatifler dışındaki tüm BES planlarımızda sunulacak ve BEFAS’a dahil edilecektir. Sürdürülebilirlik fon sepetimiz yatırımcılara hem finansal getiri sağlayacak hem de sosyal ve çevresel faktörleri dikkate alarak yatırım yapma fırsatı sunuyor. Teknoloji fonu sepetimiz, katılımcılarımıza sektörün en iyi teknoloji şirketlerine yatırım yapma ve bu şirketlerin büyüme potansiyelinden yararlanma fırsatı sunuyor.diyerek sözlerine devam etti.

MetLife Emeklilik Sürdürülebilirlik Fonu Sepet Fonu’nun referans göstergesi “%50 BIST Sürdürülebilirlik Getiri Endeksi (XUSRD_G) + %40 S&P 500 ESG (USD) Toplam Getiri Endeksi (SPXESUT) + %10 BIST-KYD Repo (Brüt) Endeksi” olarak açıklandı. ; MetLife Emeklilik Teknoloji Fonu Sepet Fonu’nun referansı “%50 BIST Teknoloji Ağırlıklı Sınırlı Getiri Endeksi (XTKJS_G) + %25 NASDAQ-100 Kavramsal Net Toplam Getiri Endeksi (XNDXNNR) + %15 NASDAQ-100 Teknoloji Sektörü Endeksi (NDXT) + It’tir. “%10 BIST-KYD Repo (Brüt) Endeksi” olarak açıklandı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

buyukcekmece-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu