Haber

Mete Gazoz Dünya Okçuluk Şampiyonası’nda Dünya Şampiyonu Oldu

Milli okçu Mete Gazoz, Dünya Okçuluk Şampiyonası erkekler klasik yay kategorisi finalinde Kanadalı Eric Peters’ı 6-4 yenerek Dünya Şampiyonu oldu.

Almanya’nın Berlin kentinde düzenlenen Dünya Okçuluk Şampiyonası’nda erkekler klasik yay kategorisinde Mete Gazoz, finalde Kanadalı Eric Peters ile karşılaştı. Mete Gazoz, rakibini 28-27, 28-30, 24-28, 30-28 ve 28-29’luk setlerde 6-4 yenerek altın madalyanın sahibi oldu.

“BUGÜN DÜNYADAKİ EN İYİ OKÇU BENİM” Olimpiyat Şampiyonası’nın ardından Dünya Şampiyonası’nı da kazanan Mete Gazoz, zaferinin ardından açıklamalarda bulundu. Çok keyifli olduğunu dile getiren Mete Gazoz, “Çok güzeldi, güzeldi. Berlin’i çok sevdim, şimdi daha da çok seviyorum. Benim için anlamı çok büyük. Dün kazandığımız takım kontenjanı daha önemli. Bana bundan daha fazlası var. Dün finalim olduğu için ağlamadım ama ağlamak istemiyorum. Bugün gezegendeki en iyi okçu oldum ve olmaya devam edeceğim.” Spor Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, Dünya Okçuluk Şampiyonası Erkekler Klasik Yay Finalinde rakibini yenerek Dünya Şampiyonu olan Mete Gazoz’u yayınladığı mesajla tebrik etti. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak tebrik mesajında ​​şu ifadelere yer verdi: “Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen Dünya Okçuluk Şampiyonası’nda erkekler klasik yay finalinde altın madalya kazanan Mete Gazoz’u yürekten kutluyorum. , ve dünya şampiyonu oldu.Olimpiyat şampiyonluğunun ardından kendisi de dünya şampiyonu.Bizi gururlandıran Mete Gazoz’un başarılarının devamını diliyorum.Emeği geçenlere ülkem ve şahsım adına teşekkür ederim. yıldızlarla dolu bayrağımızın dalgalanmasına ve İstiklal Marşımızın çalınmasına katkıda bulundu.” BİREYSEL DÜNYA ŞAMPİYONU OLAN İLK TÜRK OKÇU OLDUM Mete Gazoz, Dünya Okçuluk Şampiyonası’nda altın madalya kazanan ilk Türk okçu oldu ve bu başarı ile tarihe geçti. Milli okçu, Dünya Şampiyonası’nda finale kalan ilk Türk okçu olurken, Dünya Şampiyonu olarak da büyük bir başarıya imza attı. BRONZ VE GÜMÜŞ MADALYA BULUNACAK

Şampiyonayı 1. sırada tamamlayarak altın madalyanın sahibi olan Mete Gazoz dışında 2. ve 3. olan sporcular madalyalarını aldı. Kanadalı Eric Peters gümüş madalyanın sahibi olurken, Brezilyalı Marcus D’Almeida şampiyonayı bronz madalya ile tamamladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu