Yaşam

Mehmet Akif Ersoy, Taceddin Tekkesi Müzesi’nde anıldı

Milli şair Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 86. yılında, Ankara’daki Tacettin Tekkesi’nde olduğu gibi, İstiklal Marşı’nın yazıldığı Bağcılar’daki Taceddin Tekkesi Müzesi’nde anıldı. Müzeyi ziyaret eden misafirler, Akif’in hayatını yakından tanıdı.

İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy, vefatının 86. yılında Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen özel etkinlikle anıldı. Program, Ersoy’un İstiklal Marşı’nın Ankara’daki Tacettin Tekkesi’nin birebir kopyası olduğu Taceddin Tekkesi Müzesi ve bitişiğindeki Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programda Bilgi Evleri’nin müzik öğretmenleri Akif’in beğendiği türküleri seslendirirken, öğrenciler de İstiklal Marşı’nı işaret diliyle seslendirdi.

Burası sizi Ersoy’un hayatına çekiyor.

Akif’in anlaşılmasına değerli katkılar sağladıklarını belirten Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, “Akif’in çok iyi anlaşılması gerekiyor. Akif’in milli mücadelede değerli bir şahsiyet olduğunu ve milli mücadele ruhunun şehirlerde diriltilmesinde büyük katkıları olduğunu çok iyi biliyoruz. Geleceğin isminin yükünü omuzlarına alacak olan gençlerimiz hem yönetici hem de öğretmen olarak bunu çok iyi bilmelidir. Bağcılar Belediyesi olarak bu bilinci oluşturmak için değerli bir misyon üstleniyoruz. 2011 yılında belediyemizin milletvekilliği döneminde yaşadığı Taceddin Tekkesi’nin bire bir kopyasını ilçemize kazandırdık. Buradaki 200 bine yakın gencimiz Akif’i anlama yolunda büyük kazanımlar elde etti. Burası bir şekilde sizi Ersoy’un hayatının içine çekiyor. Ayrıca kültür merkezimizde her hafta Akif okumaları yapıyoruz. Kütüphanemizde bine yakın kitap var” dedi.

Müzeyi gezdiler ve o döneme tanık oldular.

Programın ardından Taceddin Tekkesi Müzesi’ni ziyaret eden misafirler, Mısır, Arnavutluk gibi ülkelerden getirilen özel eşya ve belgelerin sergilendiği müzeyi gezerek hem bilgi aldı hem de o döneme tanıklık etti. Anma programına İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ve İstanbul genelindeki okullardan öğrenciler katıldı.

Akif’in eşine yazdığı mektuplar sergileniyor

2011 yılında kurulan müze, Mehmet Akif Ersoy tarafından kurulan Türkiye’nin en güçlü müzelerinden biridir. Müze içerisinde şairin eşine yazdığı mektuplar, cep saati, fotoğrafları ve şiirlerinin orijinal nüshaları sergilenmektedir. Ayrıca Akif’in milletvekili iken meclisteki albümünün ve sertifikasının da bulunduğu müzedeki en ilginç eserlerden biri olan Akif’in vefatından sonra öğrencilerin yazdığı yazılardan oluşan 10 sayfalık bir kitapçık da bulunuyor. Müzede.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu