Haber

Libya ile İtalya arasında direkt uçuşlar yeniden başlıyor

TRIBLUS, 25 Temmuz (Xinhua) — Libya hükümeti, Libya ile İtalya arasındaki direkt uçuşların yaklaşık on yıl aradan sonra yeniden başlayacağını duyurdu.

Libya hükümeti Pazartesi günü yaptığı açıklamada, “Avrupa Birliği’nin Libya’ya uyguladığı uçuş yasağı nedeniyle 10 yıllık bir aradan sonra İtalyan Hava Yolları ITA bugün Başbakan Abdülhamid Dibeybe’yi Roma’dan Trablus’a taşıyan bir test uçuşu gerçekleştirdi.”

Uçuşun ardından basın toplantısı düzenleyen Dibeybe, test uçuşunun Libya sivil havacılığının Avrupa havalimanını kullanma yasağını kaldırmak için pratik bir duyuru olduğunu söyledi. Dibeybe, Libya ile İtalya arasındaki ticari uçuşların Eylül ayında resmen başlayacağını da doğruladı.

Açıklamada, “Trablus ile Roma arasındaki uçuşların yeniden başlatılması kararı, Libya vatandaşlarının hareketini ve seyahatini kolaylaştırmak amacıyla uluslararası havalimanlarındaki uçuş yasağını kaldırmak için Başbakan tarafından oluşturulan komitenin yoğun toplantılarının ardından geldi.”

Aralık 2014’te Avrupa Konseyi, güvenlik endişelerini gerekçe göstererek tüm Libya havayollarının Avrupa havaalanında faaliyet göstermesini yasakladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu