Ekonomi

LASID uyarıyor: Yola çıkmadan önce lastiklerinizi kontrol ettirin

-Lastik Sanayicileri ve İthalatçıları Derneği (LASİD) Genel Sekreteri Erdal Kurt, lastiğin yol ortasında araçla tek temas noktası olduğunu belirtti.

Dernekten yapılan açıklamada Kurt, daha güvenli, daha ekonomik ve daha konforlu bir sürüş için sürücülerin uzun yola çıkmadan önce mutlaka lastik bakım ve muayenelerini yaptırmaları gerektiğini belirtti.

“Lastiğinizi mutlaka uzmana gösterin”

Kurt, “Lastiğinizi mutlaka bir uzmana gösterin. Hava basıncını, balans ayarlarını, diş, topuk ve diş kontrollerini yaptırın. Aşınma varsa önleminizi alın. Yedek lastiklerinizi de kontrol ettirin. Vatandaşlarımız gitsin” dedi. bölgesel hava koşullarını dikkate alarak mevsime uygun lastiklerle uzun yolculuklarda.” terimleri kullandı.

Kurt, seyahat edecek vatandaşların hava koşullarını da göz önünde bulundurarak mevsime uygun doğru lastiklerle uzun yola çıkması gerektiğine dikkat çekerek, bakım ve denetimler konusunda uyarılarda bulundu.

Araca mevsime uygun gerçek lastiklerin takılması gerektiğini belirten Kurt, “Seyahat etmeden önce lastiklerinizin bir uzman tarafından kontrol edildiğinden emin olun. Uygun janta takmak, doğru havayı basmak ve balans yaptırmak en önemli noktalar. güvenli bir sürüş için düşünün.” terimleri kullandı.

Kurt, lastiğin hava basıncı ve balans ayarlarının bir uzman tarafından kontrol edilmesi gerektiğinin ve lastiklerin diş derinliğinin ölçülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kurt, “Aynı kontrollerle yedek lastiğinizin sağlam olduğundan emin olunuz. Diş, topuk ve diş kontrolü yaptırınız, düzensiz aşınma, delinme, aşınma varsa önleminizi alınız.” değerlendirmesini yaptı.

Tatillerde yollarda artan trafik yoğunluğuna ve olası kazalara değinen Kurt, herkesin ortak bir trafik içinde olduğunu, her araca özel yol olmadığını, herkesin bire bir yol kullandığını belirtti.

Kurt, “Dolayısıyla kurallara uymak bizim sorumluluğumuzdur. Araç ve düzenli lastik bakım kontrolleri trafikte güvenliğe de katkı sağlar. Ayrıca siz sürücülerin araçlarınızdan daha iyi performans alması için gereklidir; daha konforlu bir sürüş.Aynı zamanda yakıt tasarrufu sağlar ve daha ekonomik sürüş performansı sağlar.Lastik sizi hem yola hem de hayata bağlar.” terimleri kullandı.

Aracın yolla temasını sağlayan tek temas noktasının lastiğin yola bastığı bölge olduğunu belirten Kurt, “Avucunuzun içi kadar. Bu alanı doğru kullanmazsanız sizin, araç içindeki sevdiklerinizin, trafikteki diğer araçların ve onların hayatlarını tehlikeye atacak. Bunu asla unutmamalıyız. Önlemlerimizi almalıyız.” söz konusu.

Kurt, tüm sürücü ve yayaların ortak bir bilinç ve birbirine saygı ile sağlıklı bir şekilde yürüyeceğini, tüm vatandaşların ortak bir bilinçle bu kurallara duyarlı davranacağını belirtti.

Lastiğinizin diş derinliğini mutlaka kontrol ettirin

LASID, lastiğin bakım ve muayenesini şu şekilde anlattı:

“Lastiğinizin diş derinliğini mutlaka kontrol etmelisiniz. Diş derinliği yasal sınır olan 1,6 mm’nin altına düşmemelidir. Lastiklerinizin diş, topuk, yanak ve diş durumunu yetkili servislere yaptırmanızı öneririz. sistematik olmayan aşınma, delinme, aşınma ve yıpranma kesinlikle uzmanlardır.Lastiklerinizin orijinal ve teknik olarak uygun bir jant üzerine monte edildiğinden emin olmalısınız.

Doğru jant ölçüsü, lastik üreticisinin belirttiği ölçülerde olmalı, lastiklerinizin uygun basınçlarda şişirilip şişirilmediğini kontrol etmeli ve aracınızın kullanım kılavuzunda tavsiye edildiği şekilde lastiğinize gerçek ve uygun havayı şişirmeli / basmalısınız. lastiklerinizin balanslarını yetkili servislerde yaptırınız, aracınıza lastiklerinizi taktırırken mutlaka ilgili bijonlarını sıkınız, sağlıklı bir şekilde taktırınız ve sıkılığını kontrol ettiriniz, size en uygun lastik ebadı, tipi, modeli, özelliği ve aracınız için uygun lastik basıncı araç üreticiniz tarafından belirlenmiştir. Bu bilgi aracınızın kullanım kılavuzunda mevcuttur.”

kumru-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu