Haber

Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da tedavi gören depremzedeleri ziyaret etti

Türkiye tarihinin en büyük felaketini yaşıyor.

Kahramanmaraş Pazarcık’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde yıkım büyük oldu.

Adana, Şanlıurfa, Kilis, Hatay, Diyarbakır, Adıyaman, Osmaniye, Malatya ve Gaziantep’in de aralarında bulunduğu 10 ilde binlerce bina yıkıldı.

Şanlıurfa ve Kilis’te arama kurtarma çalışmalarında sona gelinirken, diğer illerde çalışmalar sürüyor.

Yaralı depremzedelerin bir kısmı Ankara’ya sevk edildi.

Depremzedelere ‘geçmiş olsun’ ziyareti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi, tedavi edilmek üzere Bilkent Şehir Hastanesine kaldırılan depremzedelere geçmiş olsun dileklerini iletti.

Hastane yetkililerinden de bilgi alan Kemal Kılıçdaroğlu, çıkışta gazetecilere açıklama yaptı. “Selvi Hanım ile birlikte depremden sağ kurtulan ve şu anda hastanede yatan hastaları ziyaret ettik. Bu kolay bir şey değil, gerçekten Türkiye’nin kalbini sızlatıyor.”söz konusu.

“Gerçekten çok acı”

Kılıçdaroğlu, depremzedelerin yaşadıkları travmanın izlerini taşıdıklarını belirterek, şunları kaydetti:

Ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifalar diliyoruz. Doktorlar ellerinden geleni yapıyor, çabalıyorlar. Yoğun bakımda olan hastalar var. Sağlıklarına bir an önce kavuşmaları en büyük temennilerimizdendir. Belediyeler çalışıyor, belediye başkanlarımız çalışıyor. Hastalara ulaşmaya çalışıyorlar.

Enkaz altında kalanlar var, gerçekten de böyle bir durumda ne söyleneceğini planlayamıyor insan. Çok fazla acı var, gerçekten çok fazla acı var. Az önce bir hanımı ziyarete giderken hıçkırıklarını tutamadı, bundan nasıl kurtulduğunu anlatmaya çalıştı. Dert bir şeydir ama öncelikle hekim arkadaşlarımız buraya gelip tedavi olan hastalara tüm emeklerini gösteriyorlar. Tüm doktorlara yürekten teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu