Yaşam

Kaymakamlık Kürtçe ‘Qral û Travis’ oyununu engelledi

Batman’daki Şano Ar Tiyatrosu’nun Ağrı’nın Patnos ilçesinde sahnelenmesi planlanan ‘Qral û Travis’ adlı Kürtçe oyun, Patnos Kaymakamlığı tarafından yasaklandı. Kaymakamlık, oyunun Patnos Kültür Sanat Merkezi’nde oynanması için kaymakamlığa başvuran Abdullah Kartal’ın “uygun görülmediğini” ve izin verilmediğini belirtti.

Abdullah Kartal, kaymakamın yasak kararına tepki gösterdi. Kartal, “Kürtçe kültürel ve sanatsal faaliyetlerimiz engelleniyor. Programımızda silah ve bomba yok. Tiyatronun ne gibi izni olabilir?” söz konusu.

‘TİYATRO NE TÜR İZİNLER ALABİLİR?’

Jin News’in haberine göre Kartal şu ​​ifadeleri kullandı:

“Patnos’taki ‘Qral û Travis’ adlı etkinliğimiz bir Kürt tiyatrosu olup ülke genelinde sorunsuz bir şekilde programlanırken, Patnos’ta programımıza keyfi uygulama nedeniyle izin verilmiyor. 5 Ocak’tan bu yana izin almaya çalışıyoruz. Kaymakamlığa ve kaymakamlığa dilekçe verdim.Kaymakamlık dilekçemizi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderdi ne olursa olsun.Kaymakamlık ile Milli Eğitim arasında 3-4 kez ret cevabı verildi.Kaymakamlık bunu gönderdi. polise, ardından emniyete. Kaymakamlık tekrar Ağrı Emniyet Şubesi’ne yazı göndererek plak, senaryo ve posterimi istedi.. Kürtçe kültür sanat etkinliklerimiz engelleniyor. Programımıza bilet kesilecekti. 17 Ocak’ta program yapacaktık, kısa sürede biletlerimizi tüketemedik, bizi Kürt dili, kültürü ve sanatından uzaklaştırarak toplumdan uzaklaştırmak istedikleri aşikar. Yapacağımız programda silah ve bomba yer almayacaktır. Tiyatro nasıl bir şeydir? “Fakat program tarihimizden bir gün sonra ilçede başka bir tiyatro düzenlendi ve izin verildi.”

GEREKLİ BİR KARAR ALINMADI

16 Ocak’ta kendilerine sözlü ret kararı verildiğini paylaşan Kartal, “Gerekçeli bir karar bile verilmedi. Kaymakamlıktan randevu alındı ​​ve gerekçeli kararın neden verildiği konusunda kaymakam ile görüşmemiz istendi. Olumsuz. Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü, kaymakamın oyunun ‘uygun görülmediğine’ karar verdiğini söyledi.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu