Haber

İstanbul’da kadınların Filistin’e destek amacıyla başlattığı oturma eylemi 12. gününde.

Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifi’nin, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Sultanahmet Meydanı’nda başlattığı 15 günlük sessiz oturma eylemi 12. gününde devam ediyor.

Sultanahmet Meydanı’nda 74 sivil toplum örgütünün desteklediği eylemde Türk ve Filistin bayrakları taşıyan kadınlar, Türkçe, İngilizce, Arapça ve İbranice pankartlar taşırken sloganlar attı.

Bugün görevi devralan Ev Kadını Kültür ve Dayanışma Derneği (EVKAD) Lideri Habibe Keleş, burada yaptığı konuşmada, mağduriyetlerini gideremeseler de Filistin halkının, kadınların ve çocukların sesi olmaya çalıştıklarını söyledi. ağrı.

Bu acıyı pek çok yabancı uyruklu insanın da paylaştığını gördüklerini anlatan Keleş, “Bu acı hepimizin acısıdır. Çocukları, kadınları izlemeye dayanamıyoruz ama bu ayakta duramama bizi zayıflatmıyor. Sözümüz olsa da. Boğazımıza düğümlenir, yanlarındayız, onlar şehit olur ama biz onların davasını destekleriz.” “İnsanlık davası adına bunu tüm dünyaya yayacağımıza söz veriyoruz.” söz konusu.

EVKAD üyesi Ayşenur Atlı da ev kadını ve yetiştirdikleri gençler olarak burada olduklarını belirterek, Filistin direnişini temsil etmek için burada olduklarını belirtti.

Oturma eylemine katılan vatandaşlardan Nigar Başar, oturma eylemine Türk bayrağı ve Filistin bayrağıyla katıldığını söyledi.

Gazze’deki saldırılar sırasında titreyen 3 yaşındaki çocuğun görüntüsünü izlerken bir anne olarak acıyı yüreğinde hissettiğini belirten Başar, “5,5 yaşında Down sendromlu bir oğlum var. Bu videolar sarılırken aklıma geliyor. Muhtemelen o anne de şehit olmuştur diyorum.” “Arkasında çocuklarına bakacak birinin olmasını istiyor. Biz o noktaya ulaşamayabiliriz ama dualarımız bize ulaşabilir. Bir şeyler yapılması gerektiğini sesimizi duyarak dünyaya duyurmak için buradayız. ve bu zulme sessiz kalınmamalı.” sözlerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu