Haber

İstanbul’da hırsızlık şebekesine operasyon: Çalıntı eşya ve silahlar ele geçirildi

İSTANBUL’da park halindeki araçlardan ve işyerlerinden araba çalan şebekeye operasyon düzenlendi. 43 ayrı hırsızlık yapan şebeke üyelerinin yanı sıra çok sayıda çalıntı eşya, silah ve bir miktar para ele geçirildi. Şüphelilerin hırsızlık yaptığı anlara ait güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı.

İstanbul’da çok sayıda hırsızlık yaptığı belirlenen şebekenin yakalanması için Hırsızlık Büro Amirliği’ne bağlı ekipler tarafından operasyon düzenlendi. İşyerlerine giren, araç çalan ve araçtan hırsızlık yapan şüphelileri yakalamak amacıyla Avcılar, Esenyurt, Bayrampaşa, Zeytinburnu, Ümraniye, Güngören, Başakşehir, Sultangazi ve Küçükçekmece ilçelerinde belirlenen 14 adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Operasyonda birçoğunun daha önce polise geliş kayıtları bulunan 7 şüpheli gözaltına alındı.

Polis, şüpheliler ve evlerinde yaptığı aramada ruhsatsız silah, çok sayıda mermi, çalıntı olduğu değerlendirilen araç ses sistemleri, gözlük, 6 adet kol saati, 335 paket sigara, tekstil ürünleri ile 1.100 dolar 23.700 lira ele geçirdi.

Soruşturma sonucunda 43 farklı hırsızlık olayından haklarında dava açılan şüphelilerin bazı vakalarda güvenlik kameralarına yakalandığı ortaya çıktı. Güvenlik kamerası görüntülerinde şüphelilerin park halindeki araçlara girip elektronik ekipmanlarını çaldıkları görülüyor. Bir başka sahnede ise hırsızların iş yerine girip içeriden çaldıklarını dışarıda bekleyen araca taşıdıkları anlar görüldü.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 6’sı tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 1 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

haber-tire.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu