Haber

İstanbul Depremine karşı önlem alınmalı

6 Şubat depremlerinin yaraları sarılırken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 11 ilde devam eden konut projelerine ilişkin son durumu aktardı. İstanbul’da olası depreme karşı önlem alınması gerektiğini söyleyen Özhaseki, “İstanbul’da her sokakta 2 bina yıkılınca bütün sokaklar trafiğe kapanır. Kocaman bir hapishane olur. Bin bir salgınla karşılaşırsınız. Bir an önce yapılması lazım. Ben birkaç proje hazırladım, önümüzdeki dönemde Meclis’te. Ekrem Bey geldi ve kendisiyle prensipte anlaştık.” sözlerini kullandı.

“İSTANBUL BÜYÜK BİR CEZAEVİ OLACAK”

Bakanın açıklamalarından satır başları şöyle: “En büyük korkumu anlatayım. İlk bakanken İstanbul depremi kafamı kurcalamıştı. Arkadaşlarımız ‘İstanbul depremi iki kere deyip durmasın’ dediler. 1.5 milyon riskli, 600 bini ilk etapta yıkılacak gibi. 900 bini idare edilir herhalde. Bunun anlamı şu ki diyemezsiniz, 600 bin de gitsin diyemezsiniz. Her sokakta 2 bina yıkılınca ,Bütün caddeler trafiğe kapatılır 600 bin bina yıkılınca altyapı ölür Doğalgaz kesilir Trafik böyle durur Suyu keseceksin elektriği kesersen kanalizasyon olmaz Koskoca bir hapishane olacak.Bin bir salgınla karşılaşırsanız bir an önce yapmamız lazım.

“DEPREM SAĞ PARTİ SOL PARTİ DİNLEMİYOR”

Birkaç proje hazırladım, onları da önümüzdeki dönemde Meclis’te paylaşacağım. İstanbul’a gidip paydaşlarla paylaşacağım. İstanbul’u depreme hazırlama projesidir. Deprem sağ tarafı, sol tarafı dinlemiyor. Burada siyaset olmamalı. Ekrem Bey geldi ve onunla prensipte anlaştık. Daha sonra bunu kamuoyuna anlatacağız. İstanbul’da İstanbul yakasında hazırladığımız yaklaşık 150 bin Anadolu ve 200 konutluk rezerv alanı var. En kısa sürede konut üretimine başlayacağız” dedi.

korgan-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu