Haber

İsrail saldırısında 12 kişi öldü

İsrail ordusu ve İç İstihbarat Teşkilatı Şabak’ın Gazze’ye düzenlediği hava saldırısında aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 12 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi de yaralandı.

Gazze’de Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği son saldırıda 12 şehidin hayatını kaybettiği, 20 kişinin de çeşitli şekillerde yaralandığı kaydedildi.

İslami Cihat Hareketi’nin silahlı kanadı Kudüs Tugayları, saldırılarda eşleri ve çocuklarıyla birlikte 3 başkanlık timi üyesinin öldürüldüğünü açıkladı.

Açıklamada, İslami Cihad’ın silahlı kanadı Kudüs Tugayları liderlerinden Askeri Konsey Genel Sekreteri Cihad Şakir Gannam, kentin kuzey kesiminin komutanı Halil el-Behtini’nin görevden alındığı belirtildi. Batı Şeria’daki askeri operasyonlar şefi Tarık İzzeddin ile cumhurbaşkanlarının eşleri ve çocukları yas içinde.

İslami Cihat Hareketi Sözcüsü Tarık Silmi yaptığı yazılı açıklamada, “İşgal güçlerinin işlediği suçlara karşılık direniş güçlerine tüm seçenekler ve senaryolar açıktır” dedi.

Silmi yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

İşgal bitene kadar direniş durmayacaktır. Direniş, Filistinlileri topraklarından çıkarmak isteyen işgal güçleriyle angajman kurallarında yerini almıştır ve onlar şehitlerinin intikamını alacaktır.”

Öte yandan Hamas Hareketi Başkanı İsmail Haniyeh, yaşananların ardından yazılı açıklama yaptı.

Heniye yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“İsrail suikast operasyonunda hata yaptı ve bedelini ödeyecek. Önderleri hain bir operasyonla öldürmek işgalin güvenliğini sağlamaz aksine direnişi daha da artırır. Direniş hain düşmanı yaralar, ve sadece o stili belirleyecek.”

İsrail ordusu, Filistin direniş örgütlerinden İslami Cihat Hareketi’ne bağlı askeri timlere mensup 3 askerin bu gece Gazze’ye düzenlediği hava saldırılarında etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Gazze’ye yönelik hava saldırılarının ordu ile İç İstihbarat Teşkilatı Şin-Bet (Şebak) ortak operasyonu olduğu ve İslami Cihat Hareketi’ne bağlı askeri kadrolara yönelik gerçekleştirildiği vurgulandı.

Açıklamada, saldırılarda Kudüs Tugayları’na bağlı olarak yaşamını yitiren başkanlık timinin isimleri farklı şekilde belirtildi.

Gelişmelerin ardından Gazze’de Hükümet Basın Bürosu tarafından yapılan yazılı açıklamada, ikinci bir duyuruya kadar kentteki tüm eğitim kurumlarında eğitim verildiği belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu