Yaşam

İngiliz romancı Lan McEwan’ın son yirmi yılın en iyi romanı: Dersler

ensonhaber.com

Yıl 1959…

Soğuk Savaş tüm kasvetiyle dünyanın üzerine çökerken, on bir yaşındaki Roland Baines’in hayatı değişmek üzeredir. Yatılı okulunda yalnız kalmaya alışmaya çalışan Roland, piyano öğretmeni Miriam Cornell’in dikkatini çeker. Korkunç ve gizemli öğretmeniyle başladığı piyano dersleri, Roland’ın zihninde silinmez bir iz bırakacaktır.

Yıl 1986…

Eşi Alissa evden ayrılınca ve Çernobil’deki patlama Avrupa’da bir endişe dalgasına neden olunca Roland, oğluyla birlikte evde kalır. Bu kapanış, Roland’ın gençlik günlerine, ailesinin gizli geçmişine ve Miriam Cornell’in anısına yapacağı bir yolculuğun başlangıcını işaret ediyor.

Ian McEwan’ın son romanı Dersler, Britanya’nın 2. Dünya Savaşı sonrası nesillerinin hikayelerine ve yakın geçmişin büyük altüst oluşlarına bakıyor.

geçmişle yüzleş

Küba Füze Krizi’nden Çernobil felaketine, Berlin Duvarı’nın yıkılışından Kovid-19 salgınına kadar hayatı tarihin büyük güçleri tarafından şekillendirilen Roland Baines, her insan için sorularla karşı karşıyadır: hayatımızın kontrolü bizde mi? Geçmişin travmalarıyla yüzleşmek mümkün mü?

Sayfa: 472

Hayat kadar geniş roman

Sona geldiğinde, insan yeterli bir hayat yaşayıp yaşamadığını nasıl anlar? “Dersler” müzik ve edebiyatla, siyasetin konuşulduğu arkadaş sofralarının gürültüsüyle, bulunup yitik aşkların heyecanıyla dolu, hayat kadar geniş bir roman…

Kitap sayfası için iletişim:

[email protected]

haberkemaliye.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu