Ekonomi

IBM farklı ilk çeyrek sonuçları bildirdi, HashiCorp’u satın aldı; hisse senedi fiyatı düştü

IBM, 2024 yılının ilk çeyreği için farklı finansal performans raporladı, HashiCorp’u satın aldığını açıkladı; hisse değeri düştü

IBM (IBM), 2024’ün ilk mali çeyreği için analistlerin kar tahminlerini aşarak mali sonuçlarını açıkladı ve HashiCorp’u (HCP) 6,4 milyar dolara satın almak için bir anlaşmanın tamamlandığını doğruladı.

Şirketin hisse senedi fiyatı piyasa kapandıktan sonra %5’in üzerinde düşüş gösterdi.

IBM hisse başına 1,68 dolar kar açıklayarak ortalama analist tahmini olan hisse başına 1,58 doları aştı. Bununla birlikte, firmanın üç aylık dönemdeki satışları 14,46 milyar dolarla beklenenin biraz altında kaldı ve 14,51 milyar dolar olarak tahmin edilen rakama ulaşamadı.

IBM, 2024 yılının tamamı için, kur etkisinden arındırılmış satış büyümesinin orta tek haneli büyüme modeliyle tutarlı olacağını öngörüyor.

Ancak şirket, döviz kurlarındaki değişikliklerin satışlardaki büyümeyi yaklaşık yüzde 1,5 ila 2 puan azaltabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Şirket, bu yıl için sermaye harcamalarını hesaba kattıktan sonra faaliyetlerden yaklaşık 12 milyar dolar nakit akışı elde etmeyi beklemeye devam ediyor.

Buna ek olarak IBM, birden fazla bulut ortamında altyapı otomasyonu konusunda uzmanlaşmış bir şirket olan HashiCorp Inc. şirketini hisse başına 35 dolar nakit fiyatla satın almak için kesin bir sözleşme imzaladığını açıkladı. Bu satın almanın toplam değeri, HashiCorp’un nakit varlıklarına göre ayarlandıktan sonra 6,4 milyar dolardır ve IBM’in mevcut nakit rezervleri ile finanse edilecektir.

Satın alma işleminin 2024 yılı sonuna kadar tamamlanması öngörülüyor.

“İşletmeler, çeşitli bulut hizmetlerinin yanı sıra geleneksel tesis içi ortamlarda da altyapı ve uygulamalarında önemli bir artışla karşı karşıyadır. Üretken yapay zeka teknolojilerine olan yaygın ilgi bu karmaşıklıkları daha da artırdı ve bilgi işlem müdürleri ile yazılım geliştiricileri teknolojik stratejilerini oluştururken önemli zorluklarla karşı karşıya kaldılar” diyor IBM Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Arvind Krishna.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

“HashiCorp’un müşterilerin modern altyapı ve dağınık uygulamaların karmaşıklıklarıyla başa çıkmalarına yardımcı olma konusundaki köklü geçmişi, IBM’in ürün ve uzmanlık paketini tamamlıyor. HashiCorp’un becerilerinin ve işgücünün IBM’in sunduklarıyla bütünleşmesi, yapay zeka çağı için özel olarak tasarlanmış sağlam bir hibrit bulut platformuyla sonuçlanacaktır.”

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiş olup bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen hüküm ve koşullarımıza bakınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu