Yaşam

Gemlik’te zeytin şenliği dopdolu olacak

Gemlik Belediyesi tarafından, Gemlik Kaymakamlığı, Gemlik Ticaret Borsası, Gemlik Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Gemlik Esnaf Kefalet Kooperatifi, Gemtar ve Borusan’ın katkılarıyla düzenlenen 30. Gemlik Zeytin Festivali; 8-11 Eylül ortalarında Gemlik İskele Meydanı’nda gerçekleştirilecek.

Gemlik Zeytin Festivali bu yıl Türkiye’nin en ünlü sanatçılarını ağırlamaya hazırlanıyor. Festivalde pop müziğin güçlü ismi Göksel, müziğiyle sevilen Melike Şahin ve arabesk müziğin güçlü sesi Linet sahne alacak.

8 Eylül günü saat 17.00’de gerçekleştirilecek kortej yürüyüşüyle ​​başlayacak festival, ateş yakılması, en keyifli traktör dekorasyonu, halk oyunları gösterileri ve Esra Akman konseriyle devam edecek. Festivalin ikinci günü, 9 Eylül saat 19.00’da Zeytin Kollu Meydanı’nda erkekler bulaşık yıkama yarışması, zeytin yeme yarışması, çocuk tiyatrosu ve saat 20.00’de Göksel konseriyle sona erecek. Üçüncü gün ise saat 19.00’da yapılacak söyleşi, 19.30’da Derya Baykal’ın sunduğu zeytin tasarımları, en keyifli bahçe ve en kaliteli sofralık zeytin ödülü ve saat 22.00’de yapılacak Linet konseriyle devam edecek. Festivalin kapanışı ise 11 Eylül saat 22.00’de Melike Şahin konseriyle gerçekleştirilecek.

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan yaptığı açıklamada; Gemlik Belediyesi olarak zeytin üreticisinin her zaman yanlarında olduğunu dile getiren Erdoğan, görev süremiz boyunca çiftçilerimize destek olmak amacıyla sulama göletleri, analiz laboratuvarları gibi birçok hizmeti çiftçilerimize sunduklarını belirtti.

Başkan Sertaslan konuşmasına şöyle devam etti: “Belediye olarak her zaman üreticimizin yanındayız. Kalitesi ve lezzetiyle bir numara olan Gemlik zeytinimizin marka değerini korumak ve ileriye taşımak amacıyla düzenlediğimiz Gemlik Zeytin Festivali, Türkiye’nin dört bir yanından gelen vatandaşlarımızı şehrimizde buluşturuyor. Festival kapsamında ayrıca Ticaret Borsasına kayıtlı tüm zeytin üreticileri için hazırladığımız stantlarda üretici ve tüketiciyi buluşturacak, aynı zamanda açık pazara da ev sahipliği yapacağız. Dört gün sürecek festivalle zeytin üreticimiz, Gemlik halkı ve diğer illerden şehrimize gelen misafirlerimiz sanatsal ve kültürel etkinliklerin keyfini çıkaracak” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

candirajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu