Haber

Deriteks Sendika Başkanına Silahlı Saldırı

İzmir Çiğli’de Deritesk Sendika Başkanı Makul Alagöz ve sendikalıların, Akar Tekstil yönetim kurulu üyesi Onur Akar’ın saldırısına uğradığı iddia edildi.

Saldırının ardından Anka HaberlerAcentaya konuşan Deriteks organizasyon uzmanı Cihan Emekçi, “Akar Tekstil patronu Hayrettin Akar, sendika başkanımız Makum Alagöz’ü arayarak kendisini toplantı için fabrikaya davet etti. Genel merkez yöneticilerimizle birlikte fabrikaya gittik. Bekleme odasında buluşan insan kaynakları bizi kafeteryaya yönlendirdi.Biz orada otururken patronun kardeşi ve Akar Tekstil yönetim kurulu üyesi Onur Akar içeri girerek silahını çıkardı ve ateş etti.Başkan bacağından yaralandı.”

Deriteks Sendikası sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “İzmir’de toplu sözleşmeli iş yerimiz olan Akar Tekstil’de sendika başkan ve yöneticilerimize yapılan saldırıyı, işçi sınıfına ve onun üyesi olan tüm sendikalara yönelik bir saldırı olarak görüyoruz. organize güç. Asla geri adım atmayacağız.” “Atmayacağız” notuyla paylaşılan açıklama şu şekilde:

“İzmir’de toplu sözleşmeli iş yerimiz olan Akar Tekstil’de işyeri sahip ve yöneticilerinden Hayrettin Akar’ın kardeşi Onur Akar, işyerinde gerçekleşen ve gittiğimiz toplantıda şunları söyledi: İşçilerin talebi üzerine Genel Başkanımız Makum Alagöz’e silahlı saldırı düzenlendi.Sendika yöneticisi, “Arkadaşlarımız ve çalışanlarımız, Organizasyon Daire Başkanı Binali Tay ve Genel Koordinatörümüz Engin Çelik yara almadan kurtuldu. Başkanımız Makum Alagöz’ün hayati tehlikesi bulunmuyor ve hastanede tedavisi devam ediyor. İşçi sınıfına yönelik bu saldırıyı kınıyoruz. Detaylı bilgi ilerleyen zamanlarda kamuoyuyla paylaşılacaktır.”

Kaynak: ANKA / Günümüz

haberakcaabat.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu