Haber

CHP’nin 2. tur stratejisi belli oldu! Kılıçdaroğlu, partiyi terörle ilişkilendiren algıyı tersine çevirmeyi planlıyor

14 Mayıs’ta yapılan 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu, Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 49,50 oyu karşısında yüzde 44,89 oy aldı. Milletvekili seçimlerinde Cumhur İttifakı yüzde 49,46 oyla 267, Millet İttifakı ise yüzde 35,02 oyla 169 milletvekili seçti.

İlk tıpta yüzde 50’yi aşan aday olmayınca, Türkiye’nin 28 Mayıs’ta ikinci tur için sandığa gideceği kesinleşti. Bu durumda her iki ittifak da ikinci tur stratejisi için yeniden kolları sıvadı. Aradaki yüzde 4,61’lik oy oranını kapatmak için harekete geçen CHP cephesinde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Kulislerdeki son bilgilere göre Millet İttifakı yeni bir strateji üzerinde çalışıyor. Buna göre Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs siyasetinin “güvenlik” sorunları üzerine kurulacağını, 9 aydır devam eden ve etkisiz kaldığı tespit edilen “Söz Pınarı Gelecek” kampanyasının da rafa kaldırılacağını öğrendi.

Bunun yerine daha saldırgan bir dil benimsenerek, Kılıçdaroğlu’nun partisini terörle ilişkilendiren algının tersine çevrilmesi planlanıyor.

samsathaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu