Haber

ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi’nden gurur verici başarı

Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi kadın basketbol takımı, Euroleague Kadınlar 14. Hafta maçında Belçikalı Kangderdes Basket Mechelen grubunu 69-62 mağlup etti. Bu sonuçla ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, kümesini başkan olarak tamamlayarak 1. oldu. Kadınlar Euroleague’de Anadolu takımı başkan olacak. Maçı salondan izleyerek takımına destek veren Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Bu başarıyı depremde hayatını kaybeden milli basketbolcumuz Nilay Aydoğan ve tüm vatandaşlarımıza armağan ediyoruz.” söz konusu.

Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK), bu dönem Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanan Mersin Yenişehir Belediyesi, kadın basketbolunun kulüpler bazında en büyük kupası olan Euroleague Kadınlar şampiyonasına emin adımlarla ilerliyor. Geçen dönem kupayı kazanan Sopron Basket, Famila Schio ve Avenida gibi Avrupa basketbolunun güçlü takımları ile mücadele eden Mersin temsilcisi, kupayı tamamlayarak kupanın en büyük favorilerinden biri olduğunu bir kez daha gösterdi. lider olarak küme.

Nilay Aydoğan ve depremde hayatını kaybedenler unutulmadı

ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, grubun son maçında Servet Tazegül Spor Salonu’nda Belçika temsilcisi Kangderdes Basket Mechelen ile karşılaştı. Turuncu-lacivertli ekip, Kahramanmaraş’ta beyin sarsıntısı sonucu hayatını kaybeden milli basketbolcu Nilay Aydoğan’ın adının yazılı olduğu 46 numaralı siyah formayla maç öncesi ısınma antrenmanına çıktı. Sarsıntı bölgesindeki vatandaşlara ihtiyaç malzemeleri gönderen ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, “Geçmiş olsun Türkiye, yaraları birlikte sarıyoruz” pankartı ile sokağa çıktı. Türkiye’yi kasıp kavuran sarsıntıda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu. Mersin halkının büyük desteğiyle rakibini 69 – 62’lik skorla mağlup eden ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, dörtlü final öncesi kümeyi tamamlayarak değerli bir avantaj elde etti.

“Bu zorlu süreçte bizleri gururlandıran ekibimizi kutluyorum.”

Maç sonunda açıklamalarda bulunan lider Abdullah Özyiğit, “Öncelikle milli basketbolcumuz Nilay Aydoğan’a ve depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Acımız büyük, ülke olarak çok zor günlerden geçiyoruz. Ülkemizi Avrupa’da temsil eden ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi bayan basketbol takımımızın büyük başarısını Nilay Aydoğan ve tüm vatandaşlarımıza takdim ediyoruz. İçinde bulunduğumuz bu zorlu süreçte bizleri gururlandıran ekibimizi kutluyorum.”söz konusu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu