Haber

Bursa’da yaşayan Filistinliler uluslararası topluma İsrail’in saldırılarını durdurma çağrısında bulundu

Bursa’da yaşayan ve dernek çatısı altında bir araya gelen Filistinliler, İsrail’in günlerdir abluka altına aldığı ve havadan bombaladığı Gazze halkının kurtarılması ve baskınların durdurulması için uluslararası topluma harekete geçme çağrısında bulundu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, üniversite eğitimi ve çalışmak için Bursa’ya gelen Filistinliler, Bursa Filistin Konut Derneği’nde bir araya gelerek Gazze’deki gelişmeleri takip ediyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da dernek binasını ziyaret ederek, saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilere yakınları için taziyelerini iletti. Türk ve Filistin bayraklarıyla süslenen dernek binasında şehitler için dualar okundu.

Açıklamada ziyaret sırasında yaptığı konuşmada yer alan Aktaş, Filistin halkına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Gazze’deki insanlık trajedisinin dünyanın hiçbir yerinde kabul edilemeyeceğini vurgulayan Aktaş, “Bunlar delidir. Her yerde kadınlara, çocuklara, camilere, hastanelere, pazar yerlerine, mülteci kamplarına vuruyorlar. ‘İki’ diyerek dünyayı ayağa kaldıranlar” Foklar buzullarda mahsur kaldı’ Hepsi suskun. Hastanedeki patlamayla ilgili teknik bir arıza olup patlama olmuş, bunu Filistinliler bile yapmış gibi bir açıklama yaptılar. Dünya basını böyle haber yaptı Maalesef Müslüman dünyası bu konuda genel olarak sessiz. Son günlerde yansımaları da olmaya başladı ama liderler oldukça sessiz.” dedi.

Aktaş, katliamın ve acıların bir an önce sona ermesini ve soruna kalıcı çözüm bulunmasını umduğunu ifade etti.

“Cennet bize Sina’dan daha yakın”

Dernek Başkanı Muhammed Alyazı, Gazze’de acının büyük olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Bütün bunlara rağmen Gazze’de moralimiz çok yüksek. Dünyadan sadece iki şey istiyoruz: dua ve destek. Filistinliler bunca katliama rağmen Gazze’den ayrılmayacak. Filistinliler ‘Cennet bize Sina’dan da yakın’ diyor. ülke.’ O yüzden Gazze’de ya şehit olacağız, ya zafer. İsrail’in attığı fosfor bombası, yapılanların yanında çok küçük bir şey. Hastaneleri, okulları, sivilleri, çocukları vurdular. Çocukların savaşla ne alakası olabilir? Gazze’de yapılanlar Filistinliler tarafından tek tek kayıt altına alınıyor, umarım İsrail “Katliam ve soykırım suçundan ona büyük bir dava açarlar.”

Alyazı, dünyanın birçok ülkesinden insanın Filistin’e destek verdiğini ancak devletlerden resmi destek alamadıklarını belirtti.

Uluslararası topluma mazlum Filistinlilere destek çağrısında bulunan Alyazı, “Dün gece eşimin ailesi de vuruldu. İki şehidimiz var. Eşimin annesi, babası, çocukları ve yakınları yaralandı. Haberi aldığımızda ben de yardım etmek istedim. Kendimi tuttum ama tutamadım. Yaşadıklarımız çok ağır. Oradaki çocuklar ellerinde oyuncaklarla ‘şehit’ diye bağırıyorlar.” “‘Şehit’ diyerek oynuyorlar. Küçük bebeklere sarılıyorlar, ‘şehit’ diyerek oynuyorlar. Çünkü sadece şehitliği ve ölümü görüyorlar.” dedi.

“Ailemden birini kaybettiğimi öğrenmekten korkuyorum”

Birkaç gün önce İsrail’in gece saldırısında kardeşi dahil ailesinden 17 kişiyi kaybeden Gazi Aruki, İsrail’in kendisine destek veren ülkelerle birlikte hareket ettiğini de belirterek, tüm Müslümanları Filistin meselesinde birleşmeye davet etti.

Muhammed Salih Abdullah Sulayeh, son baskınlarda amcasını, kuzenlerini, arkadaşlarını ve çevresindeki birçok insanı aynı anda kaybettiğini belirtti.

Ailesinin yaşadığı mahallenin tamamen yerle bir olduğunu belirten Sulayeh, şöyle konuştu:

“Hiçbir şey kalmadı. Çocukken oynadığımız evler, binalar, oynadığımız yerler tamamen yerle bir oldu, harabeye döndü. Gazze’deki görüntüleri gördükten sonra herkesin yüreği paramparça oldu. Şu anda ayakta duramıyorum. İnsan psikolojisi Artık dayanamıyorum. Ailemle en son saldırıların ikinci gününde görüştüm. Bir daha kendisine ulaşamadım. Gazze’de su, elektrik ve yiyecek yok. Gece uyuyup sabah uyanmaktan korkuyorum. sabah. Haberlere baktığımda ailemden birini kaybettiğimi öğrenmekten korkuyorum. Saat 02.00’de telefonumdan haberi izlediğimde amcamın ailesinden 14 kişinin şehit olduğunu öğrendim. Keşke ben de orada olsaydım. Gazze, “Bu kadar acı çekmem gerekmezdi. Ailemle birlikte olmak istiyorum. Yollar açıldıkça durum daha iyi olur ve aileme kavuşabilirim.”

Şu anda en yüksek ses Türkiye’den geliyor. Bütün Müslümanlara sesleniyorum, harekete geçmeliyiz. ABD utanmadan İsrail’i destekliyor. “Müslümanlar Gazze’ye gıda ve tıbbi malzeme gönderiyor, ABD ise bomba gönderiyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu