Haber

Binlerce hafız yetiştiren Bayrampaşa Yeşil Cami yenileniyor

Bu binada binlerce hafız eğitim gördü. Her eğitimli hafız ilim ve irfanı taşımak için Anadolu’nun dört bir yanına koştu. Yarım asrı aşkın süredir yurt içi ve yurt dışından hafız olmak isteyen Müslümanlara hizmet veren Bayrampaşa Yeşil Cami Kur’an Kursu artık yoruldu ve yenilenecek. Karar, deprem hazırlıkları kapsamında karot örneklerinin alındığı kurs binasında verildi; Bina yeniden inşa edilecek.

Halen eğitim gören hafız öğrencilerinin caminin üst kısmına tahliye edilmesiyle inşaat faaliyetleri başladı. Vatandaşların desteğiyle en kısa sürede tamamlanması planlanan projenin amacı hafızları yeni ilim yuvalarına kazandırmaktır.

“ZAMAN, YENİLENME ZAMANI”

Süreçle ilgili detayları paylaşan Bayrampaşa Yeşil Cami İlim Hizmet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi İsrafil Kiracı, “Kursumuz artık yoruldu, yenilenme zamanı geldi.” İsrafil Kırcı şunları söyledi:

“1960’lı yıllardan bu yana hizmet veren ve binlerce hafızın yetişmesinde büyük rol oynayan Bayrampaşa Yeşil Cami Kur’an Kursumuz artık yoruldu. Bugüne kadar halkımız ve kursumuzdan mezun olan öğrencilerimiz sayesinde binlerce hafız yetişmesine vesile olduk. Kursumuz yıllar geçtikçe adeta bir ‘Hafıza Fabrikası’ gibi işledi ve yeni nesillerin yetişmesinde büyük rol oynadı. Bizi bu günlere getirmek için büyük çaba harcayan merhum büyüğümüz Abdullah Ustaosmanoğlu ve arkadaşlarına Allah’tan rahmet diliyorum. Artık Bayrampaşa Yeşil Cami Kur’an Kursumuzu yenilemenin zamanı geldi.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte çalışmaya devam edeceğiz; Mezunlarımız, üyelerimiz, sevenlerimiz, dostlarımız, cami camiamız ve halkımızla birlikte Kur’an kursumuzu daha keyifli bir şekilde hafızlarımızın hizmetine sunmak için ön hazırlıklarımızı tamamladık. İnşallah binamız tamamlandığında hafızlarımız yeni dersliklerinde, yeni yurtlarında, yeni yemekhanelerinde, yeni spor tesislerinde çok daha modern şartlarda milletimize hizmet etmeye hazır hale gelecekler. Yurt içi ve yurt dışında milletimize ilim ve irfan kazandıracak yeni hafızların yetiştirileceği kursumuz için vatandaşlarımızın emek ve desteğini bekliyoruz. “Allah hepsinden razı olsun.”

Yardım etmek…

Kursun yenilenmesi için başlatılan “Yeşil Cami Yenileniyor” kampanyasına destek olmak isteyen bağışçılar aşağıdaki banka hesabına diledikleri kadar bağışta bulunabilirler:

  • Hesap Adı: YEŞİL CAMİİ KUR’AN KURSU
  • IBAN: TR54 0020 5000 0009 3612 8000 02

balya-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu