Dünya

AYNI MASADA YEMEK YEMİYORUZ. ŞİMDİ DÜŞMAN MIYIZ?

Açıklamada şu sözler yer aldı:

“Dünya Gazetesi markasına sahip olamayanlar, markayı ve bu markadan geçimini sağlayan çalışma arkadaşlarını saçma sapan haberlerle ahlaka ve rekabete yakışmayan bir şekilde yok saymışlardır.

Dünya Kümesi çalışanlarının uğradığı ağır manevi zararın yanı sıra markanın uğradığı maddi zarar da bu saldırının failleri tarafından mutlaka tazmin edilecektir.

Bu kayıplarımızın tamamı tazmin edilene kadar hukuki çabalarımız devam edecektir.

Dahası;

Dünya Gazetesi çevresinde kopan bu fırtına elbette basın tarihimizde de kara bir iz bırakmıştır.

Belgelerle ortaya koyduğumuz bu haksız ve hukuksuz uygulamaları basın kuruluna ve basınımızın tüm vicdani temsilcilerine ileteceğiz.

Mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.

İŞTE MARKA GÜNLÜĞÜMÜZE YÖNELİK SALDIRILAR

*15 Kasım tarihi itibariyle NBE (What Kind of Economy) tarafından sözleşme kurallarının anlaşılmadığına ve devam edilmeyeceğine dair tarafımıza uyarı gönderilmiştir.

*Tez, 16-17 ve 18 Kasım tarihlerinde gazetenin logosunun altındaki “Dünya Dönüşüyor” yazısıyla başlamıştır.

*16 Kasım itibariyle, sözleşme devam ederken dunya.com arşivi yasa dışı bir şekilde Ekonomim.com’a aktarılmıştır.

*Dünya Gazetesi’nin internet yayın kanalı olan dunya.com’a NBE tarafından bazı yazılımlar eklenmiş ve bu yazılar ile dunya.com okuyucuları NBE yetkilileri tarafından kurulan ve Dünya Gazetesi ile hiçbir ilgisi olmayan web sitesine yönlendirilmiştir.

*NBE kendi internet kanalına trafik sağlamak için haksız ve hukuksuz yollara başvurmuştur.

*17 Kasım gecesi How Bir İktisat tarafından Dünya Gazetesi Twitter hesabımız
haksız yere kapatılmıştır.

*18 Kasım itibarıyla How One Economy çalışanları Dünya Gazetesi Kapandı, Dünya Gazetesi Dönüştü tarzında açıklamalarda bulundu.

*18 Kasım tarihi itibari ile avukatlarımızın mükerrer talebi üzerine dunya.com şifreleri NBE’den hak kazanan Dünya Gazetesi yetkililerine teslim edilmemiştir. Israrlarımız karşısında şifre alındı. Sözleşme bitiminde Dünya Gazetesi’nin internet kanalı dunya.com’un son 3 yıllık arşivi haksız ve hukuksuz bir şekilde silinmiştir.

*Haberlerde süreklilik esas olmakla birlikte Nasıl Bir İktisat Dünya Gazetesi markası altında daha önce yaptığı haber arşivinin tamamını habercilik ilkelerine aykırı bir şekilde “Dünya Gazetesi” ne zarar vermek amacıyla onay almadan NBE’nin internet sitesine taşımıştır. Gazete” ve kendisine haksız bir avantaj sağlamak.

*One Economy Yönetim Kurulu ve yöneticileri, Dünya.com’un sahibi olduğu Dünya Gazetesi’nin internet sitesinde nasıl yanıltıcı ilan yayınlayarak Dünya Gazetesi’nin kapandığı algısı oluşturuldu.

*18 Kasım itibarıyla Dünya Gazetesi’nin tüm sosyal medya hesaplarına hukuksuz bir şekilde el konuldu. (Instagram, Linkedin, Facebook ve diğerleri)

* Yıllardır Dünya Gazetesi markasıyla markanın gücüyle yayın yapan Dünya Gazetesi Web TV kanalı bir günde NBE’ye dönüştü. Ama NBE youtube kanalının uzantısına bakıldığında hala bir dünya gazetesi yazdığı görülecektir.

*Youtube yayınlarına girildiğinde NBE ve Dünya Gazetesi markasının iç içe olduğu görülmektedir. Dünya Gazetesi olarak bu konuyu tasvip etmediğimiz bir gerçektir.

* Yine yıllardır Dünya Gazetesi ile ilgili haber içeriklerinin paylaşıldığı Linkedin hesabı NBE’ye dönüştürüldü. 18 Kasım’dan önceki tüm yazılar Dünya Gazetesi olarak kalır. Yine dünya olarak bu konuda onayımız yok.

*2 Aralık’tan itibaren Dünya Gazetesi ile birlikte 31 yıldır yayınlanan “Dünya Kitap” eki, NBE tarafından Kitap adı altında kopyalanarak, sözde Dünya Gazetesi kitap ekinin devamı olarak lanse edildi.

*NBE Yetkilileri Dünya Gazetesi’nin adını NBE olarak değiştirdiklerini her fırsatta ve çıktıkları her programda beyan etmeye devam etmektedirler. Yaptıkları hukuka ve basın ahlakına aykırıdır.

* Dünya Gazetesi, Dünya Çalışanları ile birlikte emin adımlarla yoluna devam etmekte ve her gün okurları ile buluşmaktadır.

DÜNYA DÖNÜŞMEDİ, DÜNYA YOLUNA DEVAM EDİYOR…

DÜNYA ÇALIŞANLARI”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu