Haber

Aydın Büyükşehir Belediyesi Ata Tohumlarından Gelen Fidanları Vatandaşla Buluşturuyor

2014 yılından bu yana Cet Tohum projesiyle her yıl milyonlarca fidanı Aydınlılarla paylaşan Aydın Büyükşehir Belediyesi, bu yıl fidanlardan elde edilecek tohumları toprağa kazandırdı. Tarımda sürdürülebilir projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini belirten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Hasret Çerçioğlu, önümüzdeki günlerde fidan dağıtımına başlayacaklarını söyledi. Lider Çerçioğlu, Cet Tohum’dan üretim yapmak isteyen üretici kadınlara bu yıl da fidan desteği verileceğinin altını çizdi.

Konuyla ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi muhabiri Dilan Azizoğlu, “Aydın Büyükşehir Belediyesi; 2014 yılından bu yana atalarımızdan, anneannelerimizden, dedelerimizden gelen yerel tohumları gelecek nesillere aktarmak için çalışmaktadır. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Hasret Çerçioğlu liderliğinde her yıl milyonlarca fidan üreterek vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da domates, biber, patlıcan, hıyar, acur ve fasulye fidanları ürettik. Aydın’ın 17 ilçesinde bu fidanları yerel sanat şenliği şeklinde vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Amacımız sürdürülebilir tarım çalışmalarını çocuklarımıza ve torunlarımıza yaşatmaktır. Bu konuda her kurum ve kuruluşla işbirliğine ve proje üretmeye açığız” dedi.

Başkan Çerçioğlu’ndan kadın üreticilere davet: Fidan bizden, üretim sizden
Ata Tohumdan katma değerli eserler üretmek isteyen kadın üreticilere davette bulunan Önder Çerçioğlu, “Aydın Büyükşehir Belediyesi üreticinin her zaman yanında. Kadınlarımızın Atalarımızın Tohumlarına verdiği değeri biliyoruz. Bu nedenle yerli tohumlarımızdan elde ettiğimiz fidanları değerlendirmek isteyen kadın üreticilerimize destek olmaya devam edeceğiz. Bunun için bize başvurmaları yeterli; üretim alanlarını değerlendirecekleri gerekli fidanları destekleyeceğiz” dedi.

Amaç, katma değerli işlerin üretimini artırmaktır.
Geçtiğimiz yıllarda çok sayıda kadın üreticinin katma değerli işler üreterek ekonomiye katkı sağladığını hatırlatan Lider Çerçioğlu, fidandan üretim yapacak vatandaşların tohum almasını istediklerini söyledi. Önder Çerçioğlu, “Anadolu’nun en büyük zenginliklerinden Ata Tohumları. Ata Tohumlarımızın gelecek nesillere aktarımını önemsediğimiz için önümüzdeki hafta itibari ile 17 ilçemizde fidanlarımızı vatandaşlarımızla buluşturmaya başlayacağız. Aydın’da bahar ayları yerel tohumların toprakla buluştuğu bir şenlik havasında yaşanıyor. Hep birlikte bu tohumları gelecek nesillere aktaracağız. Hedefimiz katma değerli ürün üretimini artırmak” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haber-sincik.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu