Ekonomi

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan Türkiye’ye rekor yatırım! 1 buçuk milyar euro

Kahramanmaraş’ta 10 ili etkileyen depremin ardından bölgeye dünyadan yardımlar devam ederken, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası depremden etkilenen bölgelere iki yıl süreyle 1,5 milyar Euro yatırım yapma kararı aldı.

BÖLGE EKONOMİSİNİ DÜZELTMEK HEDEF

EBRD’den yapılan açıklamada, bu adımın, depremden etkilenen şehirlerde beşeri sermayeyi, geçim kaynaklarını ve istihdamı korumak için bölge ekonomisini iyileştirmeyi, yeniden yapılandırmayı ve güçlendirmeyi amaçladığı belirtildi.

600 MİLYON EURO KREDİ VERİLECEK

Bankanın aldığı yatırım kararı kapsamında, depremden doğrudan etkilenen kişi ve işletmeler için yerel bankalara 600 milyon Euro kredi sağlanacağı açıklanırken, depremin rolünü güçlendirmeyi hedeflediği belirtildi. Bölgedeki toparlanma ve yeniden yapılanma çalışmalarında yer alacak şirketlere kredi vererek özel şube açtı.

“EBRD TÜRKİYE’Yİ DESTEKLEMEYE HAZIR”

Türkiye’de yapılacak bu büyük yatırımla ilgili konuşan EBRD Türkiye Genel Müdürü Arvid Tuerkner, “Bu, Türkiye’de ve Avrupa’da görülen en büyük felaket. Nüfusu ve ekonomiyi çok ciddi etkiledi.” Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Türkiye’yi desteklemeye hazır.” davet edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu