Ekonomi

ARK Invest raporunda Bitcoin’in büyüme potansiyelini vurguladı

Investing.com – Varlık yönetimi şirketi ARK Invest, 2024 raporunda Bitcoin’in büyüme potansiyeline odaklandı.

Bitcoin’i yatırım dünyasında baskın bir güç olarak nitelendiren ARK Invest, portföy tahsisinde kripto para birimine %19,4 gibi önemli bir pay ayırdı. Son yedi yılda yıllık ortalama %44 getiri sağlayan Bitcoin’in istikrarlı faydası, portföylerde değerli bir yer sunması etkili oldu.

ARK Invest raporunda Bitcoin’in güçlü yönlerinin yanı sıra piyasa dalgalanmaları sırasındaki dayanıklılığından da bahsetti. Örnek olarak geçen yıl ABD’de yaşanan bölgesel bankacılık krizi sırasında kripto para fiyatında yaşanan yüzde 40’lık artışı gösterdi. Raporda, Bitcoin’in karşı taraf riskine karşı koruma sağlama potansiyeline sahip olduğu ve makroekonomik belirsizliklerin arttığı dönemlerde koruma aracı rolü oynayabileceği belirtildi.

  • InvestingPro ile yatırımlarınızı alışılmışın dışına çıkarın ve başarıya adım atın! %60’a varan indirimlerle başarılı bir finansal geleceğin kapılarını açın. 2 yıllık abonelik için INVTROZEL2 Kodla avantajlardan hızla yararlanın. İndirimler 5 Şubat’a kadar uzatılmıştır. KAYIT İÇİN TIKLAYINIZ.

Bitcoin’in 2024’teki yükselişini tetikleyebilecek katalizörler

Varlık yönetimi şirketi, Bitcoin’in 2024 yılı boyunca yükselişini tetikleyebilecek bazı katalizör faktörleri de sıraladı. Öncelikle spot ETF’ye odaklanan Ark Invest, bu yatırım aracının klasik finans piyasaları ile kripto para birimi arasında köprü görevi görerek Bitcoin’e katkı sağlayacağına inandıklarını belirtti. pazar. Öte yandan genel piyasa beklentileri doğrultusunda Nisan ayında gerçekleşecek. BitcoinÖdül yarılanması yükselişi tetikleyecek bir olay olarak görülüyor.

ARK Invest, küresel tahsise dayalı olarak Bitcoin fiyatını varsayıyor

ARK Invest ayrıca Bitcoin için yükseliş tahminini küresel tahsisle ilişkilendirdi. Rapor, 250 trilyon dolarlık küresel varlık tabanının Bitcoin’in yüzde 1’ini tahsis etmesi durumunda bile kripto para birimi fiyatının 120.000 dolara ulaşabileceğini öngördü. Ancak şirketin Bitcoin’in yaklaşık %20’sini tahsis etme teklifi, kripto para biriminin milyonlarca dolara ulaşacağı anlamına geliyor.

Dünyanın en büyük varlık yönetimi şirketlerinin 2023 yılında spot Bitcoin ETF’ye yönelmesi ve ardından gelen SEC onayı, kurumsal yatırımcıların kripto paraya bakış açısının değiştiğinin en büyük kanıtı olarak görülüyor. Geçtiğimiz yıllarda Bitcoin’i oldukça değişken ve spekülatif bir varlık olarak gören kurumsal yatırımcılar, artık en büyük kripto para birimini stratejik bir yatırım alternatifi olarak kabul etmeye başladı. Ark Invest’in yayınladığı rapor da bunun göstergesi sayılabilir.

InvestingPro Dev İndirimi 5 Şubat’a Kadar Uzatıldı!

Yatırımlarınızı alışılmışın dışına çıkarın ve başarıya adım atın! InvestingPro, borsa verilerinden gerçeğe uygun değerlere, sağlık analizlerinden profesyonel grafiklere kadar her şeyi bir araya getiriyor. %60’a varan indirimlerle başarılı bir finansal geleceğin kapılarını açın. Yıllık abonelik için INVTROZEL1A Kodla avantajlardan hızla yararlanın. KAYIT İÇİN TIKLAYINIZ.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu