Haber

Ali Fazıl Kasap: Zafer Havalimanı’nın Maliyeti 50 Milyon Euro. Devlet Bütçesinden 10 Yılda Ödenen Garantili Para 59 Milyon 676 Bin Euro

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, “Zafer Havalimanı’nın maliyeti 50 milyon euro, şu an itibariyle fazlasıyla garanti ödeme yapıldı” dedi.

Ali Fazıl Kasap, bugün yaptığı açıklamada, Kütahya’da 2022 yılında yap-işlet-devret modeliyle inşa edilen Zafer Havalimanı’nda garantili yolcu sayısının 1 milyon 317 bin olduğuna dikkat çekti. Gerçekleşen yolcu sayısı ise 24 bin 851. Kasap şunları söyledi:

“Zafer Havalimanı’nın maliyeti 50 milyon euro. 2012’de hizmete giren Zafer Havalimanı 10 yılda 59 milyon 676 bin euroyu devlet bütçesinden garantili olarak ödedi. Şimdi bu Zafer Havalimanı’nın maliyeti 50 milyon avro şu an itibariyle yüksek garantili.Ödemesi yapıldı.Toplamda uçmayan yolcu için bu şirkete ödenecek bedel, kalkmayan uçak için 208 milyon avroya ulaşacak. 2044 Yazık günah değil mi Halk inleyip enflasyonun pençesinde boğulurken sen bu parayı başkasına bağışlıyorsun böyle bir garanti veriyorsun Diğer tüm garantiler gibi ayıp Günahtır. Bu sistem böyle devam etmez.

AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan her zaman kamu-özel işbirliğinin faydalarından, faziletlerinden, halka faydalarından bahseder. Bence bu halka bir israf değil, tüm maliyenin, halkın, her şeyin israfı. Matematik hesaplarının karıştığı bir şey. Bakın 2022’de Zafer Havalimanı’na garantili yolcu sayısı 1 milyon 317 bin, fiili yolcu sayısı ise 24 bin 851; Hata payı yüzde 98’dir. Bunu yaparken ilkokul öğrencileri bile planlama yaparken böyle hatalar yapamazlar, sınıfta kalırlar. Matematik dersini geçemediler. Tamamı bu yıl için verilen fiyat dahil cari kur üzerinden 138 milyon lira. Bu Zafer Havalimanı’nın garanti sözleşmesi tam bir fiyasko. Ayıptır, günahtır. Bunu düzeltebilecekleri bir durum yok, bundan faydalanan taraftarlar var. Diğer tüm kamu-özel sektör ortaklıkları ve yap-işlet-devret projeleri gibi dev bir devlet ve Hazine soygunudur. Bunlar fakirin, halkın ve fakirin cebinden alınan paralardır. Ayıptır, günahtır diyorum. Defalarca söylüyorum; onlar için bir düzeltme yok. Islah etmeye güç ve kudretleri olmadığı gibi iradeleri de yoktur. Sonuç olarak şunu söylemek isterim: Biz buna gelmek diyoruz. Az kaldı, biraz daha sabredin.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu