Sağlık

Alerjik Reaksiyonları Olanlar İçin Uygulaması Kolay Faydalı Yöntemler

Bağışıklık sisteminiz diğer insanları rahatsız etmeyen bir şeye tepki verdiğinde alerjik reaksiyon yaşarsınız. Alerjinize neden olan şeylerden uzak durmak en doğrusu olacaktır ama bazen kurtulmanın mümkün olmadığı durumlar da vardır. Alerjik semptomlarınızı hafifletmenize yardımcı olacak prosedürleri derledik. Buyrun…?

Kaynak:https://www.healthline.com/health/hom…

Bağışıklık sisteminiz diğer insanları rahatsız etmeyen bir şeye tepki verdiğinde alerjik reaksiyon yaşarsınız.

Polen, toz akarları, evcil hayvan kepeği, böcek ısırıkları, yiyecek ve ilaçlara karşı alerjik reaksiyonunuz olabilir.

Bu alerjik reaksiyonlar hapşırma, burun akıntısı, kaşıntı, kızarıklık, şişme ve nefes darlığı içerebilir.

Alerjinize neden olan şeylerden uzak durmak en doğrusu olacaktır ama bazen kurtulmanın mümkün olmadığı durumlar da vardır.

Bu gibi durumlar için uygulayabileceğiniz en etkili teknikler…

1. 2012 yılında yapılan bir araştırma, tuzlu burun yıkamanın saman nezlesi adı verilen alerjik rinit için faydalı olduğunu gösterdi.

2. Yüksek verimli partikül hava (HEPA) filtreleri, polen, toz ve evcil hayvan kepeği gibi havadaki tahriş edici maddeleri yakalayarak evinizdeki alerjenleri azaltır.

3. 2003 yılında yapılan bir inceleme, Petasites hybridus olarak da bilinen öksürük otunun kaşıntılı gözler için etkili olduğunu buldu.

4. Papaya ve ananasta bulunan bir enzim olan bromelain. Doğal şifacılar, bromelainin nefes almayı iyileştirmede etkili olduğunu düşünürler.

5. 2015 yılında yapılan çalışmada alerjik rinit için akupunkturun yeterli olduğu sonucuna varılmıştır.

6. 2015 yılında yapılan bir inceleme, probiyotiklerin alerjik rinit semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabileceğini gösterdi.

7. Alerjik reaksiyonlar için balın faydasını gösteren bilimsel bir kanıt olmamasına rağmen, doğal olarak üretilen balın faydalı olduğu iddia edilmektedir.

Teoriye göre, polenlere karşı alerjik tepkiniz zamanla azalacaktır.

8. Nem gidericiler havadaki nemi giderebilir ve alerjileri olumsuz yönde etkileyebilecek küf oluşumunu sınırlayabilir.

9. 2015 yılında yapılan bir araştırmaya göre, mavi-yeşil bir alg olan spirulina, alerjik rinite karşı antialerjik koruyucu etkiler göstermiştir.

10. Doğal şifacılar, alerji tedavisine yardımcı olması için doğal bir antihistaminik olarak ısırgan otunu önermektedir.

11. Histamin salınımını stabilize ettiğine ve alerji semptomlarını kontrol etmeye yardımcı olduğuna inanılan bir besin takviyesi olan Quercetin, doğal şifa savunucularının favorisidir. Brokoli, karnabahar, yeşil çay ve turunçgillerde bulunur.

12. Histamin düzeylerini düşürmek için günde 2.000 miligram C vitamini alınması önerilir.

13. 1998’de yapılan bir araştırma, nane yağının yeterli anti-inflamatuar etkilere sahip olduğunu, bronşiyal astım ve alerjik rinit semptomlarını azalttığını gösterdi.

14. Doğal şifa savunucuları, alerji mevsiminde antimikrobiyal bir özellik olarak okaliptüs yağı kullanılmasını önermektedir.

15. 2016 yılında yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre, sığla yağı alerjik rinite karşı yardımcı olabilir.

Kulağınızın arkasına sulandırarak veya havaya yayarak kullanabilirsiniz.

Nefes almada zorluk, akciğerlerde sıkışma, göğüs ağrıları, tansiyon değişiklikleri, baş dönmesi, bayılma, kızarıklık, kusma gibi belirtiler yaşıyorsanız bu teknikleri kullanmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu