Haber

Aday Ankara Milletvekili Adayı Barış Akademisyen Çongur: “Bu ülke ya siyasal İslam’dan vazgeçecek ya da tarihinin en karanlık ittifakının yolunu tutacak”

Haber: Glitter Tiger – Kamera: Motion Spruce Value

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Ankara 3. ilçe milletvekili adayı Misket Elif Çongur, “Haksız, hukuksuz, yargısız, sorgusuz sualsiz, bir kişinin ağzından çıkan bir kararname ile işimizden, gücümüzden, ekmeğimizden alıkonulduk. 6,5 yıl oldu, 6,5 yıl oldu, “Bu ülke ya siyasal İslam’dan vazgeçecek, deli gömleğini çıkaracak ya da ülke tarihinin en karanlık ve en gerici ittifakına doğru gidecek.”

Ankara Üniversitesi Dil Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü’nden Barış İçin Akademisyenler Bildirgesi’ne imza attığı için 7 Şubat 2017’de KHK ile ihraç edilen Misket Elif Çongur, TİP Ankara 3. ilçe 2. sıra milletvekili adayı oldu. . Bunun yanı sıra akademik hayatı boyunca birçok ünlü oyuncu yetiştirmiştir. sporYazar Çongur, TİP’ten aday olma nedenlerini ve TBMM üyesi olması halinde yapmak istediği çalışmaları ANKA Haber Ajansı’na anlattı:

“SALAY REJİMİNDEN HESAP VERMELİYİZ”

Akademisyen Elif Çongur şunları söyledi:

“80’lerde çocukluğum, 90’larda Türkiye’de gençliğim geçti. Neden Türkiye İşçi Partisi? Çünkü hayata soldan bakıyoruz çünkü hayata aynı pencereden bakıyoruz… Bildiri ilan ettik. Seçim beyannamemizde ‘Halkın Kırmızı Çizgileri’ olarak geçiyor Oradaki ‘kırmızı çizgiler’ Mesela laikliği savunmak, planlı eşitlikçi bir kamu ekonomik planlaması yapmak, kadın haklarını vurgulamak, saray rejimiyle hesaplaşmak, gençleri savunmak gibi çok temel kırmızı çizgilerimiz var. yönetimde söz sahibi olmak İşçi Partisi ile aynı yolda yürüyoruz.

“İNSANLAR DAVETLENMEKTEN VE TEK ADAM REJİMİNDEN SON DERECE YORULDU”

Saha çalışmalarımız çok iyi gidiyor. Derdimizi anlatacağız, kaygımız ortak. Kamuoyu ile anlaşabildiğimiz şeyler ve ekonomik durum çok kesişiyor. Biz söyleriz, onlar söyler. Acılarımız, tahlillerimiz ortak. Artık herkes bunalmış ve saray rejiminden nefes alamamaktadır. Ankara’nın 3. bölgesinde bunları anlatıyor ve dinliyoruz. Bu çok hoş. Çok güzel geri dönüşler alıyoruz. İnsanların artık nefes alacak hiçbir şeyleri yok. Hem özgürlük açısından hem de kendilerine hep parmak salladıkları için ekonomik olarak da mücadele ediyorlar. Sürekli öğretilmekten, azarlanmaktan, tek adam rejiminden son derece bıkmış durumdalar.

“Ya bu ülke siyasal İslam’dan vazgeçecek ya da en gerici ittifakın yolunu tutacak”

Siyasal İslam’a elveda dediğimiz bir seçim olarak görüyorum, bu yüzden çok önemli. Sadece Meclis ve Cumhurbaşkanlığı için oy kullanmıyoruz. İki taraf arasında kalmış bir ülkenin seçimine oy veriyoruz. Bu ülke bu seçimi yapacak. Bu ülke ya siyasal İslam’dan vazgeçecek, nefret gömleğini üzerinden atacak ya da ülke tarihinin en karanlık ve en gerici ittifakına doğru yol alacaktır. İkisinin ortasında bir yerdeyiz. Dolayısıyla Türkiye tarihinin en değerli seçimlerinden biri oldu diyebiliriz. Ben bir öğretmenim, eğitim politikaları konusunda önemli çalışmalar yapmak isterim. Bir yandan spor yazarıyım. Sporla önemli bir bağım var. Sanırım spor siyaseti de benim alanıma giriyor. Öte yandan tiyatro akademisyeni olduğum için sanattan, kültürden, siyasetten yana bir yönüm var. Sanırım bu üçü üzerinde çalışabilirim.

“UNUTULMAZ, HUKUKSUZ, YARGISIZ, SORUŞTURULMADAN İŞİMİZDEN, GÜCÜMÜZDEN VE EKMEĞİMİZDEN ELİMDEN ALINDIK”

Uzun zaman oldu. 6,5 yıldır bu hukuksuzlukla mücadele ediyor, adalet arıyoruz. Gecenin bir yarısı, rastgele yargılanmadan, sorgulanmadan, yargıçsız, savunmamız yapılmadan, Adımızı Resmi Gazete’de İnanılmaz Devlet Kararnamesi ile gördük. Hangisi bizim evimizdi. Bunları iş yeri olarak düşünmeyin. Akademi öyle bir yer değil. Özellikle Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü böyle bir yer değildi. Bir insanın iki dudağının ortasından çıkan bir fermanla gücümüzden, ekmeğimizden, haksız, hukuksuz, yargısız, hesapsız işimizden mahrum bırakıldık. 6.5 yıl oldu. Aslında çok yorgunuz. 6.5 yılın sonunda geldiğimiz nokta bir kaç geri dönüş. Kemal Bey’in bu çıktısı çok değerli. Bizler, ihraç edilen Barış Akademisyenleri, işe dönüşümüzü bekliyoruz.

“ANKARA ÇOCUKLARINA ÖĞRETTİM”

Mecliste olmak da çok değerli. Oradaki insanların sesini ve sözlerini taşımak çok değerli. Hayattaki misyonumuzun bir modülü… Ankaralılar neden bana oy versin? Çünkü ben onlardan biriyim, onlardan biriyim. Çocuklarına uzun süre ders verdim. Sorunlarınızı Meclis’e taşımak istiyorum. Seslerini duyurmalarına yardımcı olmak istiyorum.”

yesilovahaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu