Ekonomi

4 milyar dolarlık Bitcoin opsiyon sözleşmesinin süresi doluyor

bitcoin haftanın son resmi iş gününde kritik 28.000$ seviyesini korumaya çalışıyor. Dün 29.000 doların üzerine çıkmaya çalışan lider kripto para birimi, satış baskısıyla karşılaştı.

Çeyreğin ve ayın son işlem gününde BTC için kritik noktalardan biri de vadesi dolacak opsiyon sözleşmeleri olacak. AmberData verilerine göre gün içinde yaklaşık 4 milyar dolarlık opsiyon sözleşmesinin vadesi dolacak.

Veriler, bu sözleşmelerin 2.24 milyar dolardan 81.052 alım opsiyonu ve 1.73 milyar dolardan 60.261 satış opsiyonu içerdiğini ortaya koyuyor.

Bilindiği üzere opsiyon sözleşmeleri, yatırımcılara gelecekte alım satım yapma imkanı sağlamaktadır. Gün içerisinde vadesi dolacak olan Bitcoin (BTC) opsiyon ölçüsünün Aralık ayı sonunda vadesi dolan 135.000 kontratı aştığı da kaydedildi.

Kripto para süreç analiz platformlarından biri olan QCP Capital, süresi dolacak sözleşmeler ile BTC fiyatının bir miktar düşebileceğini belirtti. Ancak analizde, önümüzdeki hafta ile birlikte alıcıların tekrar galip gelebileceği de vurgulandı:

Bu makale ilk olarak BeInCrypto’da yayınlanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu