Haber

100 yıllık Barış Mahallesi kentsel dönüşümle değişiyor

100 yıllık Barış Mahallesi kentsel dönüşümle değişiyor

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak:

“Kimsenin dokunmadığı 100 yıllık mahalleyi değiştiriyor, dönüştürüyoruz”

MERSİN – Mersin’in merkez ilçesi Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Toplu Konut İdaresi tarafından Bahçe ve Barış Mahallelerinde kentsel dönüşüme başlandığını belirterek, “100 yıllık Barış Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projemizi tamamladık. Şimdiye kadar kimsenin dokunmadığı en geç Eylül-Ekim 2023’e kadar evleri önümüzdeki aylarda sahiplerine teslim edeceğiz” dedi.

Önce Çay Mahallesi’nde başlayıp biten kentsel dönüşümle semtin çehresi değişiyor, şimdilerde Barış Mahallesi’nde bloklar kademeli olarak yükseliyor. İnsanlar yaklaşık bir asırlık binalarda tehlikeli bir şekilde yaşarken, yeni konutlarla daha kaliteli, ferah ve çağdaş bir yaşama kavuşacak. Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, şantiyede incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

“En geç Eylül-Ekim’de teslim edeceğiz”

Çay Mahallesi’nde biten ve önümüzdeki yıl Eylül-Ekim aylarında tamamlanması planlanan Barış Mahallesi’nde devam eden kentsel dönüşüm projesinde son durum hakkında bilgi veren Gültak, süreci yakından takip ettiklerini, zaman zaman inşaat alanı ve binaların hızla yükseldiği ve bugüne kadar. bunun bir lanet olmadığını söyledi. Firma yetkilileriyle görüşerek projeyi bir an önce bitirmek istediklerini belirten Gültak, “Yüklenici firma çalışanları aktif olarak çalışıyor. Şehrin göbeğinde, Mersin’in tam ortasındayız. Konuşuyoruz. yaklaşık 100 yıllık bir mahalle. Kentsel dönüşüme bugüne kadar kimsenin dokunmadığı bir yerdeyiz. İnşallah en kötü senaryoda 2023’te evleri Eylül-Ekim’de teslim edeceğiz” dedi.

“2024’ten sonra 4-5 mahallemizde dönüşüm başlayacak”

Proje çerçevesinde anlaşan vatandaşların kira yardımı aldıklarını ve herhangi bir mağduriyet yaşamadıklarını vurgulayan Gültak, “Camisi, kültür konutları, kreş ve sosyal donatı alanlarıyla çok keyifli bir proje sona erecek. Öncelikle çok keyifli bir proje sona erecek. , Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’a da bizlere vermiş olduğunuz desteklerden dolayı teşekkür ederim. Biliyorsunuz Çay Mahallesi’ndeki evleri bitirdik, kura çektik. bir kaç ay sonra kura çeken vatandaşlarımız evlerine taşınacaklar o yüzden aslında bir projeden değil birkaç projeden bahsediyoruz bir tanesini bitirdik burada kendi zamanımıza da bitecek inşallah. 2024’ten sonra 4-5 mahallede başlayan ve planı hazır olan kentsel dönüşüm projelerimizi de hayata geçireceğiz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu